Solberg i hard kamp om 3. plass

Petter Solberg kjemper om 3.-plassen i Rally Finland.

Petter Solberg er sjanseløs i striden om seier i Rally Finland. Han kjemper imidlertid en knallhard kamp om 3. plassen.

Et dårlig valg av dekk på de første fartsprøvene gjorde at Solberg tapte en del tid. På lørdagens seks fartsprøver hadde nordmannen plasseringene 6-7-5-5-2-6.

- Det har vært en bra dag, og jeg er godt fornøyd. Jeg valgte litt for myke dekk for disse forholdene på de to første fartsprøvene i dag, men på de to siste fungerte alt meget bra, sa Solberg ifølge en pressemelding fra stallen.

Ned en plass

I løpet av lørdagens etappe, som åpnet med en punktering for nordmannen, falt han ned fra 4. til 5. plass. Han måtte se de to Ford-førerne Colin McRae og Carlos Sainz passere seg.

Helt framme cruiser de to Peugeot-førerne Marcus Grönholm og Richard Burns. Hadde det ikke vært for at Harri Rovanperä måtte bryte tidlig lørdag, ville det vært tre Peugeot-førere i teten.

Fram til McRae på 3. plass er det bare 30 sekunder å ta inn for Petter Solberg, som i likhet med lagkamerat Tommi Mäkinen fredag klaget over dårligere kraft i motoren enn sine konkurrenter.

- I morgen vil jeg kjempe for å ta igjen Carlos og Colin igjen, sa den norske Subaru-føreren.

Grönholms hattrick

Søndag avsluttes den finske VM-runden med seks fartsprøver til. Grönholm, som leder VM sammenlagt, ligger an til å vinne Rally Finland for tredje år på rad. Han er over halvannet minutt foran teamkollega Richard Burns.

Burns har vært best på åtte av 16 fartsprøver så langt, Grönholm har vært best på fem. Men Burns fikk motorproblemer tidlig lørdag, og fikk også en tidsstraff etter å ha brukt for lang tid ved en servicestasjon.

(NTB)

<B>FALT EN PLASS: Petter Solberg falt fra 4. til 5.-plass i dag, men har fremdeles mulighet til å havne i topp tre i Rally Finland.