Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg i lykkerus

Petter Solberg tjener rundt 100 millioner kroner på den nye treårsavtalen med Subaru. Det gjør ham til Norges best betalte idrettsutøver. Nå skal han gifte seg også.

Den nye treårsavtalen knytter Petter Solberg (28) til Subaru ut 2006. Etter det Dagbladet erfarer får han en grunnlønn på 30 millioner kroner. Med det slår han samtlige av de norske fotballproffene.

Solbergs lønnsøkning har vært formidable de siste åra. Da han høsten 2000 forlot Ford, fikk han rundt 10 millioner kroner i årslønn. Lønna steg til 20 millioner etter den sterke fjorårssesongen som han toppet med sin første seier i den avsluttende VM-runden i Rally Storbritannia. Nå har han sagt fra seg bonuser for seiere i VM-runder. Men han har fått kontraktsfestet en klekkelig bonus den dagen han blir verdensmester.

- Har fått alt

- Jeg har fått en veldig, veldig bra avtale. Hadde vært umulig å få noe som er bedre. Jeg har fått absolutt alt jeg har spurt om, sier Solberg til Dagbladet.

Avtalen ble underskrevet på Gardermoen før avreise til Rally Argentina sist helg. Petter hadde med seg både sin svenske samboer Pernilla Walfridsson, sønnen Oliver (blir to år 23. september), broren Henning og støtteapparatet ellers. Selvfølgelig ble det skålet i champagne.

- Det har vært veldig lange diskusjoner. Manageren min Jim Carlsson og advokaten min Odd Moe har jobbet lenge, sier Petter.

Hjemme i Spydeberg i Østfold har Pernilla jobbet med sitt. Som ikke er reint lite. Endelig skal Petter og Pernilla gifte seg!

- Det blir i år, og vi har satt en foreløpig dato, men vi vil ikke gå ut med noe ennå. Det kommer etter hvert, sier Pernilla.

Både hun og Petter gleder seg.

- Alt er på plass. Vi har ventet lenge. Har vært sammen i fem år, sier hun. Petter lover en heidundrende bryllupsfest.

- Jeg skal love dere at det blir et jævlig show, sier han.

- Det blir det absolutt. Dette blir moro, sier Pernilla.

Vakkert frieri

Frieriet var definitivt av det romantiske slaget.

- Gud, det var så romantisk. Det skjedde under Rally Australia i begynnelsen av november i fjor. Jeg var der med reiseselskapet mitt sammen med 20 personer, og visste ingenting, sier Pernilla.

Slik gjorde Petter det:

- Jeg var ute på middag med gjestene mine, men plutselig fikk jeg beskjed om å dra. Perth er en veldig vakker by, og nede ved elva hadde Petter leid båt. Vi dro ut, og han hadde skaffe både mat og musikk, en romantisk låt med Elvis. Der midt ute på elva gikk han ned på kne. Det var helt rått, sier Pernilla.

- Det var så vakkert. Vi satt der ute og så inn mot byen. Det glitrert fra lysene i vannet, sier hun.

Da de kom i land sto hele Subaru-teamet og jublet.

- De hadde vært med på å planlegge. Det var så overraskende, sier Pernilla.

Lånte fly

I går tenkte Petter lite på romantiske båtturer. Han satt bak rattet hele dagen i Frankrike og testet biler. Dagbladet snakket med ham på vei til flyplassen i Montpellier. Der landet hans finske lagkamerat Tommi Mäkinen i privatflyet sitt.

- Han lander nå for å teste her i morgen. Derfor låner jeg jeten hans hjem og får en hel dag sammen med Pernilla og Oliver, sier Petter.

Men det blir ingen 17. mai-feiring med familien. Allerede i morgen drar nemlig Petter til Miami der han skal holde foredrag for 650 Subaru-forhandlere. Solberg innrømmer at det blir lite tid til familieliv.

- Vi får gjøre det beste ut av det. Jeg savner dem jo veldig fælt, men man må gi og ta litt når man er i denne bransjen. De skal jo også være med på mange løp.

- Du skal ikke kjøpe deg fly sjøl da?

- He-he. Nei, jeg får holde meg på bakken.

Vil vinne VM

Det er der han er best. Bak rattet. Med den nye avtalen i boks, føler Petter seg klar for å ta steget.

- Nå kjenner jeg Subarus planer i år og neste år. Jeg har trua på at avtalen kan gjøre meg til verdensmester. Allerede i år er målet å vinne VM, sier Petter. Han ligger på 7. plass sammenlagt med 17 poeng. Richard Burns leder med 32 poeng.

- Men det er lenge igjen. Det er ni VM-runder igjen. Alt kan skje, og de neste VM-rundene passer meg perfekt, sier Petter til Dagbladet.

Neste VM-runde går i Hellas 4.- 8. juni. Deretter drar Petter til VM-runden på Kypros 18.- 22. juni.

Men hva med alle millionene da? De vil ikke Petter snakke mye om.

- Jeg får ikke lov til å snakke om pengene, sier han.

- Du blir mesttjenende idrettsutøver i Norge?

- Jeg vet ikke hva de andre tjener. Det spiller heller ingen rolle. Jeg vil bli verdensmester og driter i pengene. Vel - nei, jeg driter vel ikke i pengene, men det viktigste er at alt nå kommer til å fungere optimalt i forhold til kjøringa, sier Petter Solberg.

NÅ BLIR DET BRYLLUP: Alt er bare fryd og gammen for Petter Solberg om dagen. Rallykjøreren får bedre lønn enn samtilige norske fotballproffer - og i løpet av året gifter han seg med samboeren Pernilla. - Bryllupsfesten blir et jævlig show, lover Solberg. Dette bildet av det kommende ekteparet er tatt etter Rally Tyskland i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media