KJEMPER OM SEIER: Petter Solberg kjemper en hard kamp mot Sebastien Loeb om seieren i Rally Storbritannia.Foto: SCANPIX/REUTERS/Philip Brown
KJEMPER OM SEIER: Petter Solberg kjemper en hard kamp mot Sebastien Loeb om seieren i Rally Storbritannia.Foto: SCANPIX/REUTERS/Philip BrownVis mer

Solberg i sekundstrid med Loeb

Kjemper hard kamp om seieren i Wales.

Etter annen dagsetappe er det bare to mann igjen i seierskampen i Rally Wales. Petter Solberg og verdensmester Sebastien Loeb kjemper en sekundstrid.

Nordmannen vant de to første prøvene lørdag, men klarte bare få noen få sekunders forsprang på franskmannen. Begge to sitter i en Citroën C4, men de sølete grusveiene i Wales er nordmannens favorittunderlag.

Solberg vant også lørdagens avsluttende prøve (SS15), men Loeb har likevel et forsprang på 4,6 sekunder. Det tyder på en spennende avslutning søndag.

Spranget fra Solberg ned til Mikko Hirvonen på tredjeplass er langt. Finnen er nesten halvannet minutt bak Loeb.

Petter Solberg kjemper om å bli den beste privatføreren noensinne i VM-sammenheng. Med seier i Wales vil han ta en overraskende og imponerende 2.-plass i VM-sammendraget i tøff kamp mot fabrikkførerne.

Solberg måtte satse på egen hånd da Subaru valgte å trekke seg fra rallysirkuset for tre år siden.

Petter Solberg har vunnet fire ganger tidligere i Wales. Hans siste VM-seier kom der i 2005. Totalt har nordmannen 13 VM-seirer i karrieren.

(NTB)