Solberg i tidsnød

Petter Solberg har ventet på VM-seier hele sesongen. Nå har rallykjøreren bare to sjanser igjen.

Torsdag starter årets 13. av 14 VM-etapper i australske Perth.

- Jeg kjører for å vinne, men er allikevel så realistisk at jeg innser at det er uhyre vanskelig å nå til topps i kampen med Peugeot-førerne, sier Petter Solberg.

Solberg var den eneste som kunne gi de to finske Peugeot-førerne Marcus Grönholm og Harri Rovanperä kamp i forrige VM-runde på New Zealand. Like før målgang måtte Solberg bryte med motorhavari, og mistet en sikker 3. plass, men høyst sannsynlig en 2. plass ettersom Rovanperä hadde store tekniske problemer mot slutten.

- Utrolig skuffet

Med 2. plass på New Zealand kunne nordmannen i høyeste grad kunne kjempet om VM-medalje sammenlagt. Da ville han vært på 5. plass, kun fem poeng bak Richard Burns på 2. plass. Men nå holder Solberg en 7. plass og er 11 poeng bak Burns.

Spydeberg-gutten satser på revansj.

- Jeg var utrolig skuffet da vi måtte bryte på New Zealand. Når en er så nær mål etter tre beinharde dager i bilen, er det umulig å beskrive hva en føler. Men slik er det i denne bransjen. Det er bare å ta nye tak og hele tiden se framover, sier han.

Den siste uken har han feriert i Australia sammen med sin familie.

- Jeg gleder med til løpet her i Australia, som er et av de aller beste i hele VM-serien. Veiene er raske og fine, men det er ingen fordel å være av de første på veien, sier Solberg, som under testingen sist fredag ikke merket noen problemer.

24 fartsetapper

Han har kjørt løpet to ganger tidligere, og har en 7. plass fra i fjor som beste resultat i Perth-løpet.

Løpet er totalt 1572 kilometer langt. Det er 24 fartsetapper på til sammen 388 kilometer. Løpet innledes med en såkalt Super Spesial-etappe i Langley Park utenfor Perth torsdag. Den 2,2 kilometer lange parketappen er eneste etappe første dag.

Peugeot-trioen Marcus Grönholm, Richards Burns og Harri Rovanperä er skyhøye favoritter i løpet. Grönholm har allerede VM-tittelen i lomma, mens Burns og Rovanperä er med i kampen om de to andre medaljene.

I den kampen er også Petter Solberg og hans Subaru-kollega Tommi Mäkinen med.

NTB

VENTER ENNÅ: Petter Solberg har ennå ikke vunnet i årets rallysesong.