Solberg i verdenstoppen

Petter Solberg ble nummer fem i Rally Korsika. Hadde han unngått to punkteringer hadde han blitt nummer to. Og dagens løp ble dramatisk for skotten Colin McRae som endte på sykehus.

Petter Solberg er strålende førnøyd med innsatsen i VM-runden på Korsika, selv om det ikke ble pallplass. Han vant to av de 16 etappene, og han kjørte seg opp to plasser på sammenlagtlista på siste startdag i rallyet.

- Hadde jeg unngått to punkteringer lørdag og en snurr på fredag ville jeg endt på andre plass med den farten jeg hadde, sier Petter Solberg til Dagbladet.no

Seier på hjemmebane

VM-runden ble vunnet av franskmannen Gilles Panizzi, mens finnen Marcus Grönholm kom på andre plass 40,5 sekunder bak franskmannen. Tredje plassen gikk til briten Richard Burns, 52,4 etter Panizzi. Alle tre førerne kjører for Peugeot. På fjerde plass kom Philippe Bugalski, mens norske Petter Solberg fikk femteplass sammenlagt, 2.28.2 etter Panizzi.

Sesongbeste

Petter Solberg femteplass er sesongbeste for nordmannen. Han fikk en sjetteplass i Monte Carlo og han røk ut på andre konkurranse dag i Sverige nylig da motoren fusket. Neste konkurranse i Rally VM er Rally Katalonia som starter 22. mars.

Solberg får to poeng for sin femteplass, og han dermed totalt 3 poeng i VM-sammendraget. Det gjør at han beholder posisjonen blant de 10 beste rallyførerne i verden i øyeblikket.

Alvorlig ulykke

Skotten Colin McRae lå an til en fjerdeplass sammenlagt da han kjørte av veien på den nest siste etappen i Rally Korsika. Da bilen til McRae gikk utfor veibanen ble løpet midlertidig stanset. Både McRae og kartleseren Nicky Grist satt fastklemt inne i bilen, men de ble raskt frigjort.

Skotten har pådratt seg hjernerystelse og han har brukket flere fingre. Legene på stedet tok ingen sjanser og fikk føreren fløyet bort i helikopter til et sykehus i Ajaccio på Korsika. Bilen til Ford Focus-teamet fikk et hjul utenfor veibanen og fikk skrens på underlaget. Bilen ble så slynget mot et tre i veikanten.

Annenføreren til McRae sier i en kommentar til arrangørenes nettsider at McRae var svært heldig. Området der skotten har bena sine på bilens pedaler er svært sammenklemt, og det var ikke mye om å gjøre at han kunne knust bena sine.

FEMTEPLASS:</B> Petter Solberg ble i dag nummer fem i et dramatisk Rally Korsika.