Solberg kan bli rally-legende

Plaster på såret.

(Dagbladet.no): Petter Solberg har hatt en miserabel rallysesong med dekkproblemer og resultater som ikke er i nærheten av ambisjonsnivået til den tidligere verdensmesteren. I år har fransmannen Sebastien Loeb rett og slett vært for god.

Men Petter kan få et hyggelig plaster på såret om han vinner Rally Storbritannia i helgen. Klarer han det, blir han den første som vinner fire ganger på rad i Wales. Det vil gi ham legendestatus i motorfrelste Storbritannia.

- Det er et veldig spesielt rally for både meg og laget siden vi har veldig gode minner derfra. Vi har vunnet løpet mange ganger. Jeg vant mitt første rally noensinne der, og året etter vant jeg VM på samme bane, sier Solberg til Eurosport.

Rally Storbritannia regnes for å være et av de tøffeste rallyene, med raske veier og ofte dårlige værforhold. I øyeblikket er det fire førere, inkludert Solberg, som har vunnet tre ganger på rad, mens finske Hannu Mikkola vant fire ganger på fem år. Mikkola er den eneste som har vunnet fire ganger i Wales.

Likevel er ikke Petter så offensiv som vi er vant til å høre ham.

- Planen og målet er å vinne, men vi er nødt til å være realistiske. Det har vært en vanskelig sesong for oss, og vi er nødt til å håpe på mer suksess enn det vi har hatt i andre grusløp i år.

KAN BLI HISTORISK: Petter Solberg kan som eneste rally-fører vinne Rally Storbritannia fire ganger på rad.