Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg kan erstatte Grönholm i Ford

Har tilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med fjerdeplassen i Finland har Henning Solberg (33) markert seg for alvor i WRC-sirkuset.

Etter neste sesong kan Store-Solberg bli Marcus Grönholms etterfølger i Ford. Den finske verdensmesteren legger trolig opp, og Ford har lagt inn et skriftlig tilbud, melder NTB.

Solberg er på toppen av Ford-ønskelista, men har også fått henvendelser fra Kronos Citron, Mitsubishi og Subaru. I tillegg er han ønsket videre i årets team Bozian Racing.

- Det er mange taktiske hensyn å ta, og vi er nødt til å tenke langsiktig. Foreløpig er vi i tett dialog med de aktuelle teamene, og målet er å ta en avgjørelse i løpet av september, sier Solberg-manager Jim Carlsen til NTB.

33-årige Solberg har aldri lagt skjul på at drømmen er en proffkontrakt, der han får betalt for et sete. Per i dag finansierer nordmannen selv satsingen, via sponsorer.

- Vi mener det kan være realistisk for Henning å kjempe om et fabrikksete etter neste sesong, og det kan se ut til å åpne seg en mulighet i Ford, sier Carlsen.

I helga kjøres Rally Japan, men der er Norge bare representert ved Petter Solberg. Storebroren fra Spydeberg er tilbake på Rally Kypros om drøye tre uker.

• Din kommentar: Er et Ford-sete perfekt for Henning Solberg?

TO FJERDEPLASSER SOM BEST: Henning Solberg tangerte bestenoteringen sin fra Kypros i fjor, med fjerdeplassen i Finland. Foto: Scanpix/Epa
TO FJERDEPLASSER SOM BEST: Henning Solberg tangerte bestenoteringen sin fra Kypros i fjor, med fjerdeplassen i Finland. Foto: Scanpix/Epa Vis mer
LEGENDE: Marcus Grönholm vant Rally Finland. Den dobbelte v-mesteren gir seg trolig etter 2007-sesongen.