PÅ TREDJE: Petter Solberg og hans andrefører Chris Patterson kjemper med spanske Dani Sordo om andreplassen i Rally Monte Carlo. Sebastien Loeb har tatt en suveren ledelse etter to dagers kjøring. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix
PÅ TREDJE: Petter Solberg og hans andrefører Chris Patterson kjemper med spanske Dani Sordo om andreplassen i Rally Monte Carlo. Sebastien Loeb har tatt en suveren ledelse etter to dagers kjøring. Foto: Laurent Cipriani, AP/ScanpixVis mer

Solberg kjemper om andreplassen i Monte Carlo

Endte andre 3,7 sekunder unna andreplass.

Petter Solberg kjempet lenge om plassen bak suverene Sebastien Loeb, men er fortsatt nummer tre i Rally Monte-Carlo etter seks fartsprøver torsdag.

Sesongåpningen er gått over forventet for 37-åringen i sitt første løp som fabrikkfører i Ford. Nordmannen kriget i dag om annenplassen med spanske Daniel Sordo og var foran Mini-føreren en stund, men havnet til slutt rett bak med 3,7 sekunder.

Kun åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb er foran duoen. Loeb leder med overlegne 1.37,2 minutt i sitt favorittrally på asfalt og snø.

Solberg ble slått knepent med 2,9 sekunder på første prøve, mens han fikk fjerdetid på annen og ble passert av Sordo. På tredje prøve var nordmannen igjen nest raskest og tok tilbake annenplassen. Spanjolen slo tilbake med å vinne dagens fjerde fartsprøve, mens den norske Ford-føreren ble nummer to og tre på den nest siste og siste prøven.

Stallkamerat Jari-Matti Latvala rullet ut av rallyet første dag. En annen rallyprofil, Sebastien Ogier (Skoda Fabia), måtte bryte på torsdagens siste fartsprøve.

Storebror Henning Solberg hadde store problemer med bilen i går, og ble kjørt kraftig av i sammendraget. Han fikk til bedre tider etter å ha fått reparert bilen, men er nesten fjorten minutter bak Loeb.

Petter Solberg er tilbake som fabrikkfører i Ford etter at han forlot teamet i 2000. Siden har han kjørt sju og et halvt år for Subaru, mens han de siste tre årene har kjørt for eget privatlag.

Rally Monte-Carlo avsluttes søndag.

(NTB)