RASK: Petter Solberg vant den aller første VM-runden i rallycross, og ligger godt an også i Lydden Hill i England før morgendagens kjøring. Foto: PSRX
RASK: Petter Solberg vant den aller første VM-runden i rallycross, og ligger godt an også i Lydden Hill i England før morgendagens kjøring. Foto: PSRXVis mer

Solberg kjemper om sin andre strake seier

- Jeg kunne faktisk vært enda raskere.

En heattriumf hver sørget for at Andreas Bakkerud og Petter Solberg begge kjemper om seier på legendariske Lydden Hill i rallycross-VM.

Den norske duoen sørget for dobbeltseier i tidenes første VM-runde i Portugal for tre uker siden.

Da ble tidligere rallyverdensmester Solberg historisk med VM-triumf også i rallycross.

- Kan gjøre det igjen
Bakkerud var raskest i første heat og leder etter første dag, mens Solberg satte dagens beste tid i annet heat etter en startglipp tidligere på dagen. Solbergs tid på til dels fuktig underlag var tidenes nest raskeste på britiske Lydden Hill.

- Hele teamet mitt har fått stor selvtillit etter seieren i Portugal sist og vet vi kan gjøre det igjen. Vi vet at bilen fungerer veldig bra. Jeg kunne faktisk ha vært litt raskere, men ville ikke ta noen unødige sjanser og valgte å safe litt. Det handler om å være taktisk i dette gamet også, sa Petter Solberg.

Miss I første heat misset han varselet om at det gjensto 5 sekunder til start. Da bilen først kom i gang etter 4-5 sekunder, kjørte han svært raskt og reddet 12. beste tid.

- Jeg så ikke tavla og ble mildt sagt litt overrasket da starten gikk. Det var intet galt med bilen, kun en liten glipp av meg.

Bakkerud leder, mens Solberg er nummer fire etter to heat.

- Jeg kjenner at vi får betalt for jobben med testing og forberedelser i vinter. Dette er også den banen i Europa jeg har kjørt flest løp på, og jeg har blant annet to seirer og en 2.-plass her. Den er rask og passer min kjørestil, sa Bakkerud etter å ha notert 1.- og 6.-plass i de to omgangene.

Tanner Foust og Tomas Heikkinen er mellom Bakkerud og Solberg i sammendraget etter første dag.

Uheldig Henning Solberg er på 11.-plass, Tord Linnerud på 17.-plass og Tommy Rustad på 21.-plass.

Solbergs teamkollega Alexander Hvaal hadde ingen heldig dag på jobben.

- Vi var uheldige med vær, føre og oppsett på bilen. Da vi skulle ut på vått føre, hadde vi tørt setup og omvendt. Det var veldig kjedelig. Men morgendagen blir lang, og vi har alt å vinne her, sa Hvaal, som ligger på 24.-plass av de 38 deltakerne etter lørdagens kjøring.

12 biler går videre til semifinale etter to nye heat søndag. Finalen kjøres søndag ettermiddag.

(NTB)