Solberg kjører for seier

Petter Solberg har ingen planer om å bremse under Kypros Rally som starter fredag, og har sin sedvanlige innstilling.

– Ja, jeg kjører for seieren, sier en rolig Petter Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) under startseremonien i Limassol torsdag kveld.

Og mer gledelig enn den sedvanlige vinnerinnstillingen er at det har fungert bedre for Solberg under testkjøringen (shakedown), og at dekkene virker bedre enn de hans Subaru var skodd med under Rally New Zealand og på Sardinia.– Jeg er veldig godt fornøyd med skahedown i dag, og det har vært en veldig bra oppkjøring. På siste gjennomkjøring prøvde vi et oppsett som ikke fungerte, men vi har funnet det rette oppsettet foran rallyet. Vi har også et sett med dekk som er nye, så det ser bra ut, sier han.

Nest raskest

Solberg noterte seg for andre beste tid under dagens kjøring, bare slått av Peugeots Marcus Grönholm.

Planen er altså å kjøre for seieren. Men 30-åringen vet at det kommer til å bli meget vanskelig.

– De tre første prøvene fredag er veldig tøffe, veiene er fryktelig stygge. Dette er verre enn det har vært i de tidligere årene. Men jeg har en veldig god følelse, og er veldig optimistisk. Må si at ting fungerer mye bedre nå, sier Subaru-føreren.Heller ikke denne gang har Petter Solberg, Phil Mills og resten av Subaru flaks med været. Problemet til Subaru, Peugeot og Mitsubishi, de tre teamene skodd på Pirelli, har vært at gummiene rett og slett ikke har tålt varme.

Varmt

På New Zealand ble det som ventet varmt, men under Rally Italia ble det mye varmere enn ventet.

TØRT OG VARMT: Petter Solberg er optimist med nye dekk på Rally Kypros, der han vant for to år siden. Foto: SCANPIX/AP
TØRT OG VARMT: Petter Solberg er optimist med nye dekk på Rally Kypros, der han vant for to år siden. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

– Det er veldig varmt her nede nå også, smiler Solberg.

– Som sagt har vi en ny dekktype, og til runden i Hellas får vi en type med enda hardere gummi. Så ting ser bra ut.

I VM-sammendraget ligger Spydeberg-ekspressen på andreplass, kun poenget bak regjerende mester Sebastien Loeb. Franskmannen har vunnet de to siste VM-rundene, mens Solberg ble nummer to på Sardinia. – Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi håpe det holder, konkluderer en optimistisk Petter Solberg.

Poeng

Storebror Henning Solberg noterte seg for 14. beste tid under torsdagens test, bare ett tiendedel bak Sebastien Loeb. Ford-føreren viste til tider muskler under Rally Italia for to uker siden, men teknisk trøbbel fratok han en poengplass.

– Det blir tøft, men vi var med i løpet i fjor også så vi vet hva vi går til. Målet er å komme inn på poengplass, og vi lærte veldig mye under Rally Sardinia. Denne gangen stiller vi mye mer forberedt, sier Henning Solberg.

Storebror Solberg er nummer 11 i sammendraget med sine fire poeng han kjørte inn under Rally Sverige.

Kypros Rally starter fredag, og avsluttes søndag formiddag.

(ANB)