Solberg kjører for VM-sølv

Torsdag starter årets siste VM-runde i rally i walisiske Cardiff. Petter Solberg står uten seier, men kan likevel ta VM-sølv.

Spydeberg-gutten er en av seks førere som kjemper om sølvmedaljen. Finske Marcus Grönholm er allerede mester, men det er svært tett bak.

- Jeg må ha flaks om det skal bli medalje, men alt kan skje, sier Solberg før sesongavslutningen.

Nordmannen ligger på 7. plass i sammendraget med 27 poeng. Richard Burns på 2. plass har 34. Mellom dem ligger Colin McRae, Carlos Sainz, Gilles Panizzi og Harri Rovanperä.

Skal Solberg hente hjem sølvet, må han vinne i Cardiff, og da har han også oppnådd det som var hans målsetting.

- Jo da, målet var en seier i år, men det har vist seg at Peugeot-førerne nesten har vært uslåelige denne sesongen, så jeg er ikke direkte misfornøyd om jeg ikke skulle nå målet mitt. At jeg skulle være med i kampen om VM-sølvet når kun en runde gjenstår, er langt i overkant av forventningene, sier Petter Solberg.

I forrige VM-runde i Australia kjørte han inn til 3. plass. Da var det kun Peugeot-duoen Marcus Grönholm og Harri Rovanperä som var bedre. Også i runden før, på New Zealand, lå Solberg på 3. plass bak de to finnene, men da måtte han bryte med motorhavari.

VM-avslutningen kan bli et sjansespill. Været pleier å vise seg fra alle sine sider, og alltid å ha sin innvirkning på dette løpet.

- Akkurat nå er det tradisjonelt britisk høstvær her. Tåke, litt regn, kaldt og ufyselig. Man kan være her i september og da er veiene tørre og fine. Så kommer man nå, og det meste er søle og gjørme, sier Petter Solberg.

  • Rally Storbritannia inneholder 17 fartsetapper og er totalt 1637 kilometer lang. Blant storfavorittene er Peugeot-trioen Marcus Grönholm, Richard Burns og Harri Rovanperä.

    (NTB)

<B>TREDJEPLASS I AUSTRALIA:</B> Petter Solberg trenger en seier i Rally Storbritannia hvis han skal knipe VM-sølvet.