Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg kjørte inn i vingård og kuttet strømmen til fransk landsby

Dramatisk i Rally Frankrike-Alsace.

(Dagbladet): Petter Solberg lå bare sju tideler bak tredjeplassen i Rally Frankrike-Alsace da han gikk løs på lørdagens første fartsprøve.

Men alt håp om pallen forsvant da Solberg ikke greide å holde bilen på veien i en venstresving, og i stedet kjørte rett ut i en vingård.

Enten var Solberg kraftig desorientert, eller så sviktet teknikken, for han var ikke i nærheten av å få bilen på rett kjøl igjen etter ca. 100 meters ferd gjennom vinbuskene. I stedet fortsette han rett over veien, inn i en ny vingård, der det ble bråstopp i en strømmast.

Masta datt ned så gnistene sprutet rundt skremte tilskuere.

HER GÅR DET GALT: Petter Solberg mistet kontrollen i en venstresving, og kjørte rett gjennom to vingårder før det ble bråstopp i en strømmast. Foto:  AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
HER GÅR DET GALT: Petter Solberg mistet kontrollen i en venstresving, og kjørte rett gjennom to vingårder før det ble bråstopp i en strømmast. Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN Vis mer

Heldigvis ble ingen personer skadet da bilen valset ukontrollert av gårde.

- Landsbyen er nå uten strøm, skriver WRC-kommentator Julian Porter på Twitter.

Petter Solberg er lettet over at masta ikke falt over bilen.

- Vi hadde bare flaks da stolpen ikke traff bilen. Vi snakker om enormt med spenning i en slik stolpe, og det kunne ha gått virkelig galt. Det gnistret over hele vingården. Eneste positive er at TV-selskapene fikk spektakulære bilder, sier han til NTB.

FERDIGKJØRT: Petter Solberg og kartleser Chris Patterson inspiserer skadene på bilen. Foto:  AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
FERDIGKJØRT: Petter Solberg og kartleser Chris Patterson inspiserer skadene på bilen. Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN Vis mer

Franske Sebastien Loeb ligger som vanlig i teten, og forteller at fartsprøve ni var av den krevende sorten.

- Det var veldig vanskelig. Det er noen veldig raske og humpete partier mot slutten av fartsprøven, som jeg ikke liker. Starten var fin, men avslutningen på etappen er ikke bra, sier han til wrc.com.

Etter Spydeberg-sjåførens uhell er Mads Østberg nå beste nordmann på 6. plass etter ti fartsprøver, ett minutt og 19 sekunder bak Loeb.

PS! Du ser WRC på Viasat eller viaplay.no.