KJØRTE MED BRUDD: Petter Solberg kjørte med brudd i tro ribbein og kragebeinet i helga. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
KJØRTE MED BRUDD: Petter Solberg kjørte med brudd i tro ribbein og kragebeinet i helga. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

Petter Solberg kjørte VM-runde med kragebeinsbrudd

Solberg kjørte med brukne ribbein og kragebein: - Alle sa jeg var gal. Det kan jeg være enig i

Petter Solberg var tilbake i bilen bare dager etter kragebeinsoperasjonen.

(Dagbladet): - Det har vært det mest usosiale løpet jeg har vært på, for min egen del. Jeg har ligget rett ut, for det meste, og prøvd å bruke all energi i bilen, sier Petter Solberg til Dagbladet.

For noen timer siden kom han på en imponerende fjerdeplass i VM-runden i rallycross i Tyskland. Fortsatt har han en knepen ledelse på andreplassen sammenlagt.

For ei uke sida ble Petter Solberg operert etter at han krasjet uka før. Kragebeinet brøt tvers av. Ribbeina fikk seg også en solid trøkk. Men Solberg var krystallklar hele veien: Han skulle kjøre VM-runden i Tyskland - så viktig er en medalje for ham.

- Det var vondt, men noen ganger må man pushe limiten og seg selv for å oppnå et mål. Fokuset har vært på å klare dette. Jeg har roet helt ned, sier Solberg.

Tårer i øynene

De siste dagene har han reist i en campingbil, der han har passet på å ligge mest mulig rett ut. Når ferden går til Latvia over helga, der sønnen Oliver skal kjøre, er planen det samme. For det ønsker ikke Solberg å gå glipp av.

Det er en måned til neste VM-runde.

- Nå skal jeg bare slappe av og prøve så godt jeg kan å komme i toppform igjen. Nå har jeg gjort den verste delen. Herfra er det enkelt, sier Solberg.

Underveis i VM-runden søndag, ledet han på et tidspunkt.

- Jeg var raskest i fire omganger. Det var helt utrolig, jeg fikk tårer i øya av å se det. Det gjør jo vondt å kjøre bil, når man har to brukne ribbein og et kragebein, er det klart det ikke er lett. Her har jeg ligget rett ut i 14 dager, og blitt teipet og satt i en bil med folk som presser bakfra og sideveis, og kjører i hull ...

Han fortsetter:

- De sa først at det ikke kom til å gå. Men så var det en doktor som sa at det gjorde det. Da ble jeg helt i hundre.

Leder med ett poeng

I VM-sammendraget handler det om å berge annenplassen bak lagkameraten Johan Kristoffersson. Han holder fortsatt den plasseringen, ett poeng foran søndagens vinner Mattias Ekström.

- Vi har hatt en fantastisk sesong og vunnet team-mesterskapet, som var det viktigste.

- Alle sa jeg var gal i helga, og det kan jeg være enig i. Men nå har jeg iallfall en god sjans til å ta medalje. Hadde jeg ikke gjort noen ting eller prøvd i helga hadde jeg mista både sølv og bronse. For meg er ikke det akseptabelt, sier Solberg.