Solberg kjørte seg inn i seierskampen

16 sekunder skiller fem førere i Rally Sverige før siste dag.

MED I SEIERSKAMPEN: Petter Solberg var blant de aller raskeste på dagens etappe av Rally Sverige, og er for alvor med i seierkampen. Bare halvannet sekund skiller opp til landsmann Mads Østberg på annenplass.Foto: SCANPIX/AP Photo/Micke Fransson
MED I SEIERSKAMPEN: Petter Solberg var blant de aller raskeste på dagens etappe av Rally Sverige, og er for alvor med i seierkampen. Bare halvannet sekund skiller opp til landsmann Mads Østberg på annenplass.Foto: SCANPIX/AP Photo/Micke FranssonVis mer

(Dagbladet): Mads Østberg kjørte gnistrende på snødekte veier i skogene rundt Karlstad på fredagens fartsprøver, og ledet Rally Sverige etter første dag, 14,8 sekunder foran Ford-kollega Mikko Hirvonen.

Dermed måtte han starte først på lørdagens første fartsprøver, noe som viste seg å være en klar ulempe. Etter 15 fartsprøver, har finske Hirvonen tatt inn hele forspranget og vel så det, og er nå 7,4 sekunder foran den norske 23-åringen.

På det meste skilte halvminuttet i nordmannens favør under fredagens kjøring.

- Det var mer løssnø på veien enn jeg hadde forventet, og det var veldig vrient. Enkelte steder var det godt feste, men plutselig var det ingenting, fortalte Østberg til wrc.com etter SS8.

BRØYTEBIL: Mads Østberg tapte tid på dagens to første fartsprøver, og er nå plutselig bak Mikko Hirvonen i sammendraget.Foto: SCANPIX/EPA/REPORTER IMAGES
BRØYTEBIL: Mads Østberg tapte tid på dagens to første fartsprøver, og er nå plutselig bak Mikko Hirvonen i sammendraget.Foto: SCANPIX/EPA/REPORTER IMAGES Vis mer

En som har kjørt enda raskere enn både Hirvonen og Østberg, er treer Petter Solberg. Spydeberg-ekspressen har kjørt fort gjennom hele lørdagen, og har krøpet helt opp i ryggen på landsmannen Østberg.

Citroën-føreren var raskest på både SS9 og SS11, og har bare 8,9 sekunder opp til Hirvonen før kveldens avsluttende superspesial.

Mens Petter hadde en god dag, hadde storebror Henning Solberg en marerittmorgen. Først kom han fire minutter for seint til start på SS8 grunnet et problem med servostyringen. Deretter rullet han rundt på taket bare to kilometer ut på prøven, og er i ute av poengkampen i rallyet.

Det går mot en nervepirrende avslutningsdag med fem førere innenfor 15,8 sekunder. Like bak Solberg jager både Jari-Matti Latvala og Sebastien Ogier. Sebastien Loebs seierssjanser røk i går, og den vanligvis suverene franskmannen ligger på sjetteplass - 1.42,1 bak Hirvonen.