Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg klar for Rally Portugal

Norges nye rallystjerne Petter Solberg fikk i dag klarsignal til å kjøre VM-løpet i Portugal om to og en halv uke. Nordmannen overrasket stort med å bli nummer fem i Safari-rallyet i Kenya sist helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fords svenske andrefører Thomas Rådström er ennå ikke helt restituert etter beinbruddet han pådro seg i forrige måned, og som ga Petter Solberg den unike sjansen til å kjøre løpet i Kenya.

- Teamsjefen holdt meg på pinebenken helt til jeg skulle gå på flyet i Brussel tirsdag morgen. Fem minutter før avgang kom han bort til meg og spurte om jeg hadde lyst til å kjøre Rally Portugal, sier Petter Solberg, som ikke behøvde rare betenkningstiden før han svarte ja.

24-åringen fra Spydeberg slo gjennom med 5. plassen i Kenya sist helg. Aldri før har det skjedd at en fører med bare to og et halvt års erfaring fra rally har tatt VM-poeng. Nordmannen innehar 8. plassen sammenlagt i VM.

- Ford-ledelsen har også sagt at jeg får kjøre noen nasjonale løp i England for å skaffe meg enda bedre erfaring med Ford Focus-bilen. Det blir hektisk, men samtidig fantastisk moro, sier Solberg.

Rally Portugal starter i Porto 21. mars. Allerede i neste uke reiser Solberg til landet for å ta fatt på treningen.