Solberg krasjet på Korsika

Petter Solberg kjørte rett i en telefonstolpe og kan miste hele Rally Frankrike.

Det var under shakedown i Rally Frankrike på Korsika at det gikk galt for Spydeberg-gutten. Solberg kjørte Subaruen av veien og traff en telefonstolpe.

- Jeg tror Petter er uskadd, men bilen smalt skikkelig i stolpen, sier Solberg-manager Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Taues inn

Enda verre gikk det med bilen han skal bruke i rallyet de tre neste dagene. Foreløpig vet ikke Subaru-teamet om de kan reparere bilen i tid til rallyet starter i morgen tidlig.

Subaruen måtte taues tilbake til depotet fra ulykkesstedet vest for Ajaccio.

- Hvis bilen kan fikses, er jeg sikker på at vi fikser den, sier en talsmann for Subaru-teamet til den offisielle WRC-sida.

Manager Carlsen har snakket både med Subaru og Solbergs storebror Henning. Han tror Subaru nå vurderer drastiske alternativer for å sikre at Solberg starter i Rally Frankrike.

Vil fly inn ny bil

Med tre VM-løp igjen ligger Solberg på fjerdeplass, ni poeng etter ledende Richard Burns. Nordmannen har neppe råd til å plukke null poeng på Korsika, eller at han brøt i San Remo sist.

- Det er endel ulike alternativer som diskuteres, dersom bilen ikke kan repareres. De vurderer å fly inn en ny bil i helikopter, eller la Petter overta Tommi (Mäkinens) bil. Ingenting er avgjort, sier Carlsen.

Før Solberg kjørte av asfaltveiene i dag noterte han den femte raskeste tida under shakedownen. Først i morgen starter fartsprøvene.

(Dagbladet.no)

TRØBBEL:</B> Petter Solberg brøt i San Remo, og har ikke råd til å droppe Rally Frankrike på Korsika.