Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg leder EM-finalen etter første dag

Jakter sesongens første seier.

GOD START: Petter Solberg har vunnet begge dagens heat under EM-finalen i rallycross. Foto: Jakub Nitka / NTB Scanpix
GOD START: Petter Solberg har vunnet begge dagens heat under EM-finalen i rallycross. Foto: Jakub Nitka / NTB Scanpix Vis mer

Petter Solberg (38) gjorde rent bord første dag av EM-finalen i rallycross i dag.

Nordmannen vant begge dagens heat; det første med 3 sekunder og det andre med 1,3. Også på treningen like før løpet var den tidligere rallyverdensmesteren fullstendig overlegen.

- Hele teamet mitt og jeg er heltent her. Vi hører på motivasjonsmusikk før hvert race og har virkelig lyst til å vise hva vi kan. Jeg leder og er fornøyd med dagen, men tenker hele tiden på å fokusere på søndagen. Vi har fortsatt til gode å kjøre et helt løp uten problemer. Det er målet nå, sa Petter Solberg.

Nordmannen har vunnet ti av 34 heat så langt i sesongen, men trøbbel med bilen har ødelagt for den store seiersfesten hittil. Beste resultat er annenplassen bak Andreas Bakkerud i Frankrike for tre uker siden.

Alexander Hvaal, som seiret i Østerrike sist helg, har ikke greid å følge opp like sterkt og er nummer fem etter lørdagens heat i Tyskland. Frode Holte er nummer åtte, Tord Linnerud nummer ti og Morten Bermingrud elleve.

De tolv beste førerne etter de siste to heatene søndag går til semifinale.

De siste tre EM-rundene i Supercars-klassen er blitt vunnet av nordmenn. Forrige norske vinner på Estering-banen var Sverre Isachsen i 2010.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media