KRASJET: Petter Solberg krasjet under søndagens semifinale under VM-runden i rallycross i Latvia.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
KRASJET: Petter Solberg krasjet under søndagens semifinale under VM-runden i rallycross i Latvia. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

Petter Solberg krasjet i Latvia

Solberg ligger på sykehus hjemme i Sverige: - Vi ønsker flere øyne på ham

Petter Solberg er tilbake i hjemlige omgivelser. Nå gjør svenske leger sine egne undersøkelser på nordmannen etter krasjet i Latvia.

(Dagbladet): Petter Solberg ble søndag sendt til sykehus i Latvia etter at han krasjet i semifinalen under VM-runden i rallycross.

Tirsdag kveld ble han fraktet til sykehus i Sverige.

SKADET: Petter Solberg ble sendt til sykehus etter å ha krasjet i søndagens semifinale under VM-runden i rallycross i Latvia. Video: NRK Vis mer

- Legene i Sverige skal undersøke ham selv. De tar ikke bare røntgenresultatene fra Latvia. De gjør sine egne undersøkelser i Sverige, opplyser Per-Espen Løchen, informasjonsansvarlig i Petter Solberg RX team, til Dagbladet.

Ved siden av å bryte kragebeinet tvers av, bristet rallysjåføren to ribbein.

- Leger mener forskjellig

Løchen sier han ikke vet når og om Solberg opereres. Det viktigste er å gi legene tid til å finne ut hva som er det beste for nordmannen.

- Vi ønsket å frakte ham til Sverige slik at han er i hjemlige omgivelser. Der skal vi konsultere oss med flere eksperter, sier Løchen, og fortsetter:

- Når det kommer til kragebeinsbrudd, er det mange leger som mener forskjellige ting. Vi ønsker flere øyne på saken.

Løchen har kun snakket med Solberg personlig én gang siden krasjet.

- Jeg har ingen oppdateringer på tilstanden hans. Jeg snakket med ham på tirsdag. Da hadde han sterke smerter og gikk på smertestillende, sier Løchen, og påpeker at Solbergs eget ønske er å fullføre VM, selv om ikke det nødvendigvis blir tilfellet.

Ble verdensmester

Krasjet gjør at VM-sølvet til Solberg trolig ryker. Fem poeng skiller ned til Mattias Ekström, som ligger på tredjeplass.

Én opptur i det hele, var at Solberg igjen ble verdensmester i lagkonkurransen. Det sørget makker Johan Kristoffersson for, som vant VM-runden.

- På typisk Petter-vis var det første han lurte på nettopp hvordan feiringen i går var. Jeg fortalte ham hvordan Johan gråt over at teamkameraten ikke kunne være med og feire de to VM-titlene. Da ble Petter veldig rørt, sa Løchen til NTB på mandag.