Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg må kjøre minst 1580 kilometer i buss

Kanskje blir turen på hele 314 mil.

VIDERE PÅ HJUL: Petter Solberg får ikke fløyet hjem til Sverige fra Tyrkia, og må ta buss - i hvert fall store deler av veien. Foto: REUTERS
VIDERE PÅ HJUL: Petter Solberg får ikke fløyet hjem til Sverige fra Tyrkia, og må ta buss - i hvert fall store deler av veien. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En innleid buss kan bli løsningen for å frakte Petter Solberg (35) og teamet hans hjem fra Rally Tyrkia.

Årsaken er elendig flykapasitet hjem på grunn av flyforbudet over Skandinavia de siste dagene.

Bussen, som etter planen har avgang fra Istanbul tidlig mandag ettermiddag, er i utgangspunktet bestilt til østerrikske Wien - en distanse på 1580 kilometer eller 16,5 timer effektiv kjøretid.

- Vi prøver alt vi kan for å finne en flyforbindelse, men det ser ikke akkurat lyst ut. Og privatflyet mitt står fast i Frankrike, sier Petter Solberg til NTB.

Uansett ville privatflyet kun vært til nytte for mindretallet. 16 ansatte i Solbergs privatteam, storebror Henning (37) og 30 besøkende fra Citroën Norge skal hjem fra Tyrkia, der lillebror Solberg dagen før feiret hans tredje plassering på rad på seierspallen (2-3-2).

Nå ligger 2003-verdensmesteren på annenplass i VM.

På veien fra Istanbul og til Wien vil bussen passere storbyer som Sofia (Bulgaria), Beograd (Serbia), Budapest (Ungarn) og Bratislava (Slovakia).

Fins ikke råd med fly, blir det i verste fall buss og båt hele veien hjem til Sverige - en distanse på 3144 kilometer eller 37 timer effektiv kjøring.

- Men stemningen i teamet er iallfall på topp. Selv om dette ble mitt dyreste løp noensinne ettersom så å si alt på bilen må byttes ut, viste vi at farten er der. Jeg måtte holde igjen både lørdag og søndag for å spare bilen, sa Petter Solberg.

Han har vært i Tyrkia siden 9. april. Om to uker må Team Solberg være på plass i New Zealand for neste VM-runde.

- Vi får ta båt til New Zealand, da ...

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!