Solberg måtte la kartleseren kjøre siste fartsprøve

Lappen inndratt midt i rallyet.

BYTTET PLASS: Petter Solberg ble fratatt førerkortet, dermed måtte kartleser Chris Patterson overta rattet.Foto: BENJAMIN A. WARD
BYTTET PLASS: Petter Solberg ble fratatt førerkortet, dermed måtte kartleser Chris Patterson overta rattet.Foto: BENJAMIN A. WARDVis mer

(Dagbladet): Petter Solberg fikk førerkortet inndratt før den siste fartsprøven i Rally Sverige, og måtte overlate rattet til kartleser Chris Patterson før den siste fartsprøven.

Solberg ble stoppet av svensk politi i 112 km/t i 80-sonen fredag, og fikk dispensasjon til å kjøre i 48 timer etter det.

For å være på den sikre siden av svensk lov, satte Solberg seg i passasjersetet da den tiden var ute.

- Klokken 13.55 søndag gikk forbudet inn. Derfor kunne han ikke kjøre mer, sier presseansvarlig Tone Tonerud til NRK.

Gøy
Dermed måtte kartleseren overta.

Solberg, eller rettere sagt Patterson, tapte 51 sekunder til beste fører på den siste prøven, og ble til slutt nummer fem.

- Vi har hatt det veldig gøy underveis og har ledd mye. Jeg har aldri kjørt denne bilen før, men det var null problem, sier Patterson til rallyradioen på WRC.com, ifølge NRK.

Forbud i Sverige
Ifølge VG Nett vil ikke saken få noen videre betydning for Solbergs rallysesong, ettersom inndragelsen av førerkortet kun gjelder i Sverige.

Det er Transportstyrelsen i Sverige som har overtatt saken, og de kan frata folk retten til å kjøre i alt fra en måned til tre år.

Solbergs råkjøring havner altså ikke i rettssystemet, men den kan hindre ham i å kjøre på svenske veier i en tid framover. Solberg har gård på andre siden av svenskegrensen.

Rallyet ble til slutt vunnet av Mikko Hirvonen, mens norske Mads Østberg ble nummer to.