Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg med Ferrari-dempere

Med like støtdempere som Michael Schumacher, kan Petter Solberg gå hardt til verks i Rally Argentina.

Den norske Subaru-stjernen blir lesset ned med markedets beste utstyr, som kan hjelpe ham å slå knockout på Marcus Grönholm, Richard Burns og de andre rivalene.

Når Rally Argentina i morgen kveld kjører Solberg og teamkollega Tommi Mäkinen på støtdempere fra Sachs; samme merke som Ferrari bruker i formel 1-sirkuset. Ingen andre rally- eller formel 1-lag får bruke de eksklusive demperne.

- Under testing har de føles bedre enn de gamle vi brukte. Enda er det mer i vente. Vi skal hjelpe til å utvikle støtdemperne videre og tilpasse dem bilene våre, sier Petter Solberg til NTB.

- Hvilken betydning har støtdemperne for å kjøre raskere?

- De gir bilen stabilitet og feste under forskjellige forhold. Og når man hopper 60 meter med bil, skal landingen være komfortabel, forteller 28-åringen.

Første gang Sachs-demperne ble testet av Subaru-teamet var i Spania i slutten av april. Tidligere laget teamet demperne selv.

Petter Solberg er offensiv og i storform etter 3. plassen i New Zealand midt i april. Likevel velger han - for en sjelden gangs skyld - å tenke kynisk på VM-poeng.

- Det blir viktig å sanke poeng. Derfor har jeg bestemt meg for å kjøre litt «safe». Jeg vil heller stå på skikkelig i Hellas og Kypros i de kommende VM-rundene, sier Petter Solberg.

(NTB)

HOPP PÅ 60 METER:</B> Petter Solberg føler seg trygg med nye støtdempere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media