Solberg merker presset

Krasjet i Tyskland i fjor.

Til helga er Petter Solberg tilbake på de asfalterte veiene i Tyskland - hvor han krasjet voldsomt i fjor.

Under lørdagens siste fartsprøve under Rally Tyskland i fjor gikk det galt for Solberg og kartleser Phil Mills. Bilen havnet så vidt utenfor veien, traff en mur, rullet flere ganger og traff til slutt nok en mur.

Både Solberg og Mills klarte seg uten skader etter den voldsomme krasjen.

- Det ble et skremmende rally for meg og Phil, og jeg håper de forandringene som er gjort på fartsprøvene gjør det enklere for deltakerne i år, sier Solberg.

- Fortsatt positiv

Rally Tyskland er langt ikke noen lykkeplass for Solberg. Hans beste plassering kom i 2003 da han ble nummer åtte. I fjor lå han på fjerdeplass da han måtte bryte. I år sikter han seg inn på pallen.

- Men jeg vil selvsagt pushe hardere om jeg ser muligheten for det. Vi får vente og se hvordan det fungerer fredag, sier han.

Etter flere nedslående resultater innrømmer verdensmesteren fra 2003 at han merker presset.

SKUFFENDE SESONG: Subaru-sjefen har ikke gitt opp VM-kampen. Men skal Petter Solberg ta igjen Sebastien Loeb må han begynne å vinne. Foto: EPA
SKUFFENDE SESONG: Subaru-sjefen har ikke gitt opp VM-kampen. Men skal Petter Solberg ta igjen Sebastien Loeb må han begynne å vinne. Foto: EPA Vis mer

- På dette tidspunktet av en sesong er det stort press, men jeg er fortsatt positiv. Laget har jobbet hardt for å få bilen til å fungere på asfalt, og det er flere små forbedringer på bilen. Vi har også fått flere dekk å velge mellom fra Pirelli.

- Må vinne noen løp

Solbergs sjef David Lapworth har ikke gitt opp VM-kampen til tross for at Sebastien Loeb er 28 poeng foran nordmannen med seks VM-runder igjen å kjøre. Lapworth legger stort press på 30-åringen, og forventer at «Spydeberg-ekspressen» snart får opp farten igjen.

- Petter har en jobb å gjøre om han skal hente Sebastien. Vi må få til noen gode resultater nå, og Petters strategi i Tyskland er å pushe hardt der han får muligheten til det. Vi må vinne noen løp nå, sier Lapworth.

Rally Tyskland er det første asfaltløpet siden Rally Monte Carlo i januar. Rallyet starter fredag, og avsluttes søndag. Foreløpige værprognoser sier at det kan bli regn under løpet, noe som kan være en fordel for Petter Solberg.

(ANB)