Solberg mistet ledelsen

Petter Solberg mistet ledelsen i Akropolis Rally. Etter første dag ligger østfoldingen på en 5. plass.

Skotske Collin McRae har overtatt ledelsen etter at seks etapper er kjørt

Norske Solberg imponerte stort under den sjuende VM-runden i Aten. Etter fire etapper ledet han. Den femte fartsetappen ble avlyst fordi for mange tilskuere sto langs løypa og utgjorde en stor sikkerhetsrisiko både for seg selv og førerne.

Girkasse-trøbbel

Solberg hadde planer om å gi fra seg ledelsen for å slippe og kjøre først lørdag (dårligere veier), men det var ikke planen å slippe McRae nesten minuttet foran.

- Girkassen låste seg i 4. gir, jeg hadde ingen sjanse til å henge med, opplyste Solberg, som tross alt hadde litt flaks. Hadde uhellet skjedd på den femte, kansellerte etappen, ville han trolig måttet bryte nok en VM-runde. Det har skjedd i fire av de seks første denne sesongen.

- Det har likevel gått veldig bra for oss, jeg er fornøyd og optimist med tanke på lørdagen. Det er to lange dager igjen, mye kan skje. Vi har ennå ikke tapt dette løpet selv om det er et stykke fram, mente Solberg.

McRae vant fredagens siste etappe og leder med 21,1 sekunder til spanieren Carlos Sainz foran lørdagens fortsettelse. Briten Richard Burns følger på tredjeplass, 33 sekunder. De to andre Subaru-førerne, Markko Martin og Petter Solberg, er henholdsvis 43,6 og 58,1 sekunder bak lederen.

Sterk start

Solberg ledet med 5,4 sekunder på lagkamerat Markko Martin etter fire etapper etter å ha hatt fjerde raskeste tid på den 24,4 kilometer lange spesialetappen. Ford-føreren Colin McRae, som var hakket raskere enn de andre, overtok da tredjeplassen i sammendraget.

Da 5. etappen senere ble avlyst, og McRae gikk til topps på fredagens sjette og siste etappe, kunne han ta resten av fredagen fri på toppen av sammenlagtlista etter første dag.

Solberg åpnet med nest beste tid på første etappe. Han var raskest på den neste og noterte den tredje raskeste tiden på tredje etappe. Den finske verdensmesteren Marcus Grönholm holdt andreplassen etter to etapper, men måtte bryte på den tredje. Estlenderen Martin kjørte seg mye opp takket være sitt sene startnummer, og holder fortsatt andreplass bak nordmannen.

Også Didier Auriol, en av de beste førerne, har brutt Rally Akropolis.

Rally Akropolis fredag

Resultatene etter første dag

Sju av 14 runder er kjørt.

1) Colin McRae, Storbritannia (Ford Focus) 1.25.40,1,

2) Carlos Sainz, Spania (Ford Focus) 1.26.01,2,

3) Richard Burns, Storbritannia (Subaru Impreza) 1.26.13,1,

4) Markko Martin, Estland (Subaru Impreza) 1.26.23,7,

5) Petter Solberg, Norge (Subaru Impreza) 1.26.38,2,

6) Gilles Panizzi, Frankrike (Peugeot 206) 1.26.45,4,

7) Freddy Loix, Belgia (Mitsubishi Carisma) 1.26.46,2,

8) Harri Rovanperä, Finland (Peugeot 206) 1.26.54,4,

9) Tommi Mäkinen, Finland (Mitsubishi Lancer) 1.37.00,1,

10) Armin Schwarz, Tyskland (Skoda Octavia) 1.27.37,6.

(NTB/REUTERS)

<B>KNALLÅPNING: Petter Solberg var rask i starten, men ligger nå ett minutt bak lederen.