Solberg møter Solberg på superspesialen

Og Schie mot Østberg i duell.

(Dagbladet.no): Rally Sverige starter med en såkalt superspesial i kveld. Dette er en rein show-etappe på Färjestad travbane i Karlstad.

Bilene kjører dueller to og to på en bane bestående av to parallelle sløyfer. Bilene veksler spor og kjører to runder så distansen blir den samme for begge biler - 1886 meter.

Toppfarta er ventet å være 160 kilometer i timen.

Klimaks på banen som er ny av året, er broa der de to sporene krysser hverandre. Bilen oppå broa hopper omkring 30 meter, mens den andre hopper ut under broa. Normalt skiller det bare tideler mellom de beste førerne på en slik bane, så det ligger an til spektakulære øyeblikk med begge de duellerende svevende i lufta.

Først og siste etappe

Duellene som er satt opp, bidrar til ytterligere å lage show og stemning for tilskuerne. Petter og Henning Solberg møtes i én duell. Verdens to beste rallyførere, franske Sebastien Loeb og finske Marcus Grönholm, i en annen.

De to andre norske gutta i WRC-klassen, Thomas Schie og Mads Østberg, møtes også i duell i kveld.

En superspesial har sjelden noen betydning for sammendraget. Tidsdifferansene blir alt for små til det. Rally Sverige har likevel lagt første og siste fartsprøve i rallyet som varer fra i dag til søndag til travbanen i Karlstad.

RIVALER OG BRØDRE: Solberg-brødrene skal knive allerede på startetappen i kveld. Her fra runden på Kypros i fjor. Foto: Scanpix
RIVALER OG BRØDRE: Solberg-brødrene skal knive allerede på startetappen i kveld. Her fra runden på Kypros i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

Henning og Petter Solberg var plaget med forkjølelse i inngangen til Rally Sverige. Petter sier til NTB at han i går følte seg bedre, før han ble verre igjen etter .

- Jeg er på vei tilbake til hotellet for å slappe av. Shakedownen gikk bra, vi var raskest, men det kommer til å bli kjørt fortere utover dagen, sa Solberg til NTB.

Kjenner vi gutta rett, hindrer ikke det dem i å gjøre sitt for at åpningsshowet i kveld blir severdig.

– Det kommer til å bli bra, sier Solberg.

Duellene:

1. Mats Jonsson - Patrik Flodin

2. Thomas Schie - Mads Østberg

3. Jari-Matti Latvala - Toni Gardemeister

4. Manfred Stohl - Chris Atkinson

6. Daniel Carlsson - Gigi Galli

7. Petter Solberg - Henning Solberg

8. Sébastien Loeb - Marcus Grönholm

9. Luis Perez Companc - Jan Kopecky

10. Matthew Wilson - Xavi Pons

• Les mer om «Karsltad Super Special Stage Arena» på Rally Sveriges nettside.

BRØT I FJOR: Petter Solberg er syk, men stiller til start i kveld.