Solberg nummer fire

Petter Solberg holder 4. plass i Akropolis-rallyet foran de sju siste etappene i morgen.

Avstanden fram til lederen Colin McRae er på drøye minuttet.

Petter Solberg startet dagen på femteplass, men rykket opp en plass da estlenderen Markko Martin, som er hans lagkamerat i Subaru, måtte bryte. Nordmannen knappet litt inn på McRae på de to første fartsprøvene lørdag, men tapte terreng på de to neste.

Nordmannen må dessuten se opp for finske Harri Rovanperä, som nærmet seg bakfra. Avstanden mellom de to er på bare 12,9 sekunder. Beholder Solberg 4. plassen til mål, tangerer han sin personlige rekord fra New Zealand i fjor.

Solberg hadde tredje, femte, sjette, femte, sjuende, tredje, og tredje beste tid på de sju fartsprøvene lørdag. Fredag vant han en fartsprøve og ledet en stund sammenlagt, til han fikk problemer med girkassa.

- I dag punkterte jeg to ganger. Det var bare uflaks. Jeg skal kjøre trygt på de vanskelige strekningene søndag. Jeg skal kjøre fort, men det blir ingen villmannskjøring, sa Solberg etter lørdagens etappe.

Med 46 kilometer fartsprøver igjen synes kampen om seieren å stå mellom de to Ford-førerne Colin McRae og Carlos Sainz, og Subaru-føreren Richard Burns. Bare 14,8 sekunder skiller mellom de tre beste.

Petter Solberg har drøyt 45 sekunder fram til 3. plass.

Det gjenstår sju fartsprøver søndag i rallyet som er den sjuende VM-runden. De to første fartsprøvene ventes å bli avgjørende for utfallet. Da vil alle satse maksimalt, og det er ingen fordel å kjøre først slik lederen gjør.

(NTB)

NUMMER FIRE: Petter Solberg kjørte bra i dag, men har tapt noen sekunder fram til lederen.