FOLKELIV: Petter Solberg underveis på en av gårsdagens fartsprøver. Nordmannen vant tre av fire fartsprøver i går, og kjørte i dag inn til tredjeplass i sammendraget i comebacket som Ford-fører. Foto: Valery Hache, AFP/Scanpix
FOLKELIV: Petter Solberg underveis på en av gårsdagens fartsprøver. Nordmannen vant tre av fire fartsprøver i går, og kjørte i dag inn til tredjeplass i sammendraget i comebacket som Ford-fører. Foto: Valery Hache, AFP/ScanpixVis mer

Solberg nummer tre i Rally Monte-Carlo

Loeb vant.

Petter Solberg leverte varene i comebacket som fabrikkfører for Ford. Nordmannen kjørte inn til tredjeplass i Rally Monte-Carlo.

Verdensmester Sebastien Loeb fra Frankrike vant årets første VM-runde i rally. Det skal kjøres 13 runder.

Spanske Dani Sordo ble toer i sin Mini Cooper. For første gang siden Rauno Aaltonen vant sammenlagt i 1967 var fabrikanten på podiet i Monte-Carlo.

Loeb vant Rally Monte-Carlo for sjette gang. Petter Solberg sikret fartsprøveseirer på SS11, SS15, SS16 og SS17. Nordmannen imponerte i rallyet, spesielt i går da han vant tre av fire prøver.

Storebror Henning Solberg endte på 13.-plass. 20.16,3. minutter skilte opp til vinneren Loeb.

Monte-Carlo gjorde comeback i WRC. De tre siste årene har det klassiske løpet, som ble kjørt for 80. gang i år, vært en del av konkurrerende IRC.

(NTB)