Solberg offensiv foran Korsika

Petter Solberg har slitt gjennom store deler av sesongen, og forsvant av veien også i Rally Japan. Foran helgens VM-runde på Korsika er han igjen på offensiven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag starter årets tredjesiste VM-runde på Korsika utenfor Frankrike-kysten. Petter Solberg er offensiv, og vil ta med seg den gode følelsen fra Rally Japan, der han ledet frem til en stein ødela løpet hans.

Han legger ikke skjul på at den meget sterke kjøringen i Japan ga en veldig god følelse. Nettopp derfor var det så ille at han måtte bryte fra tet.

Solberg har brukt tid på testing av neste års Subaru-modell foran helgens runde i Frankrike.

– Spennende. Forskjellen er betydelig på årets modell og neste års modell, så all prøving er uhyre nyttig. Det er viktig at alt er gjennomprøvd, slik at vi ikke får noen overraskelser, sier Solberg.

Helgens VM-runde på Korsika, som den norske Subaru-føreren vant i 2003, går på asfalt. Det er vanligvis ingen stor fordel for Solberg, men østfoldingen er optimistisk likevel.

– Vi mener nå at vi har et oppsett som er riktig for asfalten der, melder han.

En ny regel testes ut i årets Rally Korsika. Den innebærer at førerne må kjøre samme bil – ikke bare samme motor – både på den franske øya og i den neste VM-runden i Spania.

(ANB)

BRØT I JAPAN: Petter Solberg ledet lenge i forrige rally, og tror på et godt resultat i helgas runde på Korsika. Foto: Scanpix/Reuters
BRØT I JAPAN: Petter Solberg ledet lenge i forrige rally, og tror på et godt resultat i helgas runde på Korsika. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer