PÅ ANNENPLASS: Petter Solberg ligger 25,8 sekunder bak Mikko Hirvonen etter fem fartsprøver. Foto:  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
PÅ ANNENPLASS: Petter Solberg ligger 25,8 sekunder bak Mikko Hirvonen etter fem fartsprøver. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Solberg og Østberg jager ledende Hirvonen

Loeb er ute av seierskampen.

Finnen Mikko Hirvonen har tatt en ganske klar ledelse i Rally Italia etter de fem første fartsprøvene. Petter Solberg og Mads Østberg jager ham.

Hirvonen har vunnet tre av de fem første fartsprøvene fredag. Han ligger 25,8 sekunder foran Petter Solberg, som igjen er 39,8 sekunder foran Østberg. Den tredje nordmannen som er med i Rally Italia i år, Andreas Mikkelsen, ligger på åttendeplass. Fra ham og fram til Hirvonen skiller det 3.36,3 minutter.

Sebastien Loeb, som allerede har sikret seg VM-tittelen i år, tok ledelsen og vant den første fartsprøven, men allerede på den tredje prøven var han uheldig og krasjet. Han ligger på 24.-plass halvveis ut i den første dagen og er nesten 15 minutter bak teten.

- Det er lite trolig at Loeb kommer til å fullføre dette rallyet, for etter krasjen er det lite trolig at han vil ha noen sjanser til å vinne dette rallyet, opplyst en kilde fra Citroën-laget.

Topplasseringer Petter Solberg innledet rallyet med to tredje- og to annenplasser. Han endte riktignok helt nede på en niendeplass på den femte fartsprøven, men tapte ikke mye til Sebastien Ogier som vant den prøven.

Østberg innledet med fjerdeplass. Han fikk deretter en sjetteplass, før det ble to nye fjerdeplasser og en litt skuffende 12.-plass på den femte fartsprøven. Han ligger vel sju sekunder foran russeren Jevgenij Novikov, men må stå på for å holde den sterke russeren bak seg.

Andreas Mikkelsen har en sjuendeplass på den fjerde fartsprøven som sitt beste resultat til nå i Rally Italia. I sammendraget er han plassert litt i «ingenmannsland». Han har et godt stykke fram til Ogier på sjuendeplass, mens må samtidig passe seg for kjørerne som kommer bak, først og fremst tsjekkeren Martin Prokop.

Rally Italia fortsetter med flere fartsprøver fredag og lørdag og avsluttes søndag.

(NTB)