Solberg og Østberg jager ledende Hirvonen

Loeb er ute av seierskampen.

PÅ ANNENPLASS: Petter Solberg ligger 25,8 sekunder bak Mikko Hirvonen etter fem fartsprøver. Foto:  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
PÅ ANNENPLASS: Petter Solberg ligger 25,8 sekunder bak Mikko Hirvonen etter fem fartsprøver. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finnen Mikko Hirvonen har tatt en ganske klar ledelse i Rally Italia etter de fem første fartsprøvene. Petter Solberg og Mads Østberg jager ham.

Hirvonen har vunnet tre av de fem første fartsprøvene fredag. Han ligger 25,8 sekunder foran Petter Solberg, som igjen er 39,8 sekunder foran Østberg. Den tredje nordmannen som er med i Rally Italia i år, Andreas Mikkelsen, ligger på åttendeplass. Fra ham og fram til Hirvonen skiller det 3.36,3 minutter.

Sebastien Loeb, som allerede har sikret seg VM-tittelen i år, tok ledelsen og vant den første fartsprøven, men allerede på den tredje prøven var han uheldig og krasjet. Han ligger på 24.-plass halvveis ut i den første dagen og er nesten 15 minutter bak teten.

- Det er lite trolig at Loeb kommer til å fullføre dette rallyet, for etter krasjen er det lite trolig at han vil ha noen sjanser til å vinne dette rallyet, opplyst en kilde fra Citroën-laget.

Topplasseringer Petter Solberg innledet rallyet med to tredje- og to annenplasser. Han endte riktignok helt nede på en niendeplass på den femte fartsprøven, men tapte ikke mye til Sebastien Ogier som vant den prøven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer