Solberg opp på 3. plass

Marcus Grönholm sikret VM-tittelen i rally i år. Petter Solberg benyttet dagen til å rykke opp på 3. plassen i New Zealand.

God kjøringen av nordmannen tidlig i dag gjorde at han avanserte kraftig, selv om avstanden fram til Grönholm, som leder rallyet, og finnen Harri Rovanperä er stor. Det er små muligheter for at Solberg kan avansere ytterligere hvis ikke finnene i teten får uhell.

- De to første etappene gikk veldig bra i dag. Vi hadde absolutt ingen problemer, sa Petter Solberg etter at han var ferdig med den andre dagen i rallyet på New Zealand.

- På den lange tredjeetappen i dag sto jeg virkelig på for å ta inn litt på de to finnene i teten, men likevel økte de forspranget på oss, sa nordmannen.

Richard Burns ledet lenge, men kjørte av veien på den fjerde etappen, og dermed rykket Solberg opp på 3. plassen sammenlagt. Han har god margin til kjørerne bak seg, der stallkamerat Tommi Mäkinen ligger nærmest.

Solberg kan fortelle at han kjørte på et postkassestativ. Det førte til en knust bakrute på bilen, noe som gjorde at konsentrasjonen en periode ble noe sløvet.

Rallyet avsluttes i morgen, men allerede er det klart at Marcus Grönholm blir verdensmester i år. Det er også klart at Peugeot vinner lagkampen.

(NTB)