Solberg på 5. plass

Hvis Petter Solberg gjør som i fjor, og vinner VM-avslutningen i Wales, blir han verdensmester i Rally.

Etter en forferdelig åpning av rally Katalonia, og ellevteplass etter første dag, kjørte Petter Solberg seg kraftig opp når regnet kom til Spania i dag. Det holdt til femteplass til slutt, og fire uhyre viktige VM-poeng. Dermed kan nordmannen fortsatt bli verdensmester denne sesongen.

Utrolig innspurt

Citroën-førerne Sebastien Loeb og Carlos Sainz står begge med 63 VM-poeng etter helgens runde, mens Petter Solberg ligger et poeng bak med sine 62. Dermed vil seier i Wales gjøre Solberg til verdensmester uansett hvordan de andre kjører.

- Det ble en utrolig innspurt her, og heldigvis for meg vant ikke Loeb og heldigvis tapte Sainz utrolig mye på en snurring på den siste etappen, sier Petter Solberg til sin

hjemmeside

.

På grus

Loeb lå lenge an til å vinne løpet klart, men på de siste 35 kilometerne tapte han mye, og franske Gilles Panizzi tok seieren. Carlos Sainz snurring på siste etappe, sendte han ned fra 4. til 7. plass.

Men mens Loeb og Sainz ikke fikset den glatte asfalten da regnet kom, kjørte Solberg seg opp fra 10. plassen etter de to første dagene til femteplass. Og han hadde kjørt inn et minutt og nitten sekunder.

Den avgjørende VM-runden i Wales kjøres 7-9. november. I motsetning til de tre forrige VM-rundene, så går den på grus, et underlag Petter Solberg behersker bedre enn asfalt.