Solberg på 6. plass i Rally Katalonia

Petter Solberg åpnet Rally Katalonia i et forrykende tempo, men fikk problemer med å holde farten oppe utover i løpet.

Etter første etappe i den fjerde VM-runden ligger derimot spydeberggutten på en respektabel 6. plass. Men den norske Subaru-føreren er hele 1.39 minutter å ta igjen på lederen etter første dag, Gilles Panizzi i Peugeot.

Den første etappen i rallyet ble kansellert fredag. Det var altfor mange tilskuerne som sto langs løypa, og da måtte arrangørene avlyse etappen av sikkerhetsgrunner.

På den andre etappen var Petter Solberg tredje raskest sammen med Marcus Grönholm, og vare bare 15 sekunder bak Panizzi. På de påfølgende fire etappene maktet han ikke å holde farten til Peugeot-bilene.

Solberg kom ett minutt ut for sent på den fjerde etappen etter å ha byttet pedalsettet, og ble straffet med et tidstillegg på 10 sekunder.

Panizzi har 26 sekunder til gode på sin britiske stallkamerat Richard Burns. Philippe Bugalski i CitroYn ligger på tredjeplass, 44 sekunder bak Panizzi, mens Sebastien Loeb og Marcus Grönholm følger på plassene bak. Subarus førstefører, Tommy Mäkinen, ligger bare på 10. plass.

Andre dag av Rally Katalonia fortsetter med seks fartsetapper lørdag, mens rallyet avsluttes søndag ettermiddag.

(NTB)

Petter Solberg<br>Foto: SCANPIX