Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg på 9. plass etter dramatisk rulling

Petter Solberg var uheldig og var gjennom en dramatisk rulling på den femte etappen i Rally Argentina. Det gjorde at han kjørte seg ut av tetstriden.

LA CUMBRE: Solberg tapte cirka to minutter på rullingen. Verken han eller kartleser Phil Mills ble skadet i den dramatiske rullingen. Han fikk også bilen på rett kjøl igjen og kunne fortsette rallyet, men håpet om en plass helt i toppen var borte.

Senere kjørte Marcus Grönholm, som ledet klart da Solberg var uheldig, på en stein. Han tapte også et par minutter på uhellet og ligger på sjetteplass etter at de 13 første fartsprøvene er unnagjort.

Etter at Solberg rullet rundt satset Subaru-teamet på Tommi Mäkinen, men han fikk tekniske problemer, måtte kjøre en av fartsprøvene på første gir, og dermed var også finnen ute av tetkampen.

Rally Argentina

Stillingen etter fredagens 11 fartsprøver:

1) Carlos Sainz, Spania (Citroen) 1.54.01,2,

2) Markko Märtin, Estland (Ford) 0.22,4 min. bak

3) Richard Burns, Storbritannia (Peugeot) 0.40,1

4) Harri Rovanperä, Finland (Peugeot) 0.41,8

5) Sebastien Loeb, Frankrike (Citroen) 0.50,2

6) Marcus Grönholm, Finland (Peugeot) 1.24,3

7) Toni Gardemeister, Finland (Skoda) 2.21,9

8) Francois Duval, Belgia (Ford) 2.38,3

9) Petter Solberg, Norge (Subaru) 2.53,3

10) Armin Schwarz, Tyskland (Hyundai) 3.03,3

Etter at flere av de største favorittene var ute av tetkampen, overtok spanieren Carlos Sainz ledelsen i rallyet. Etter at freda gens kjøring var over, ledet han med vel 22 sekunder til estlenderen Markko Märtin.

Richard Burns ligger på tredjeplassen før rallyet fortsetter med nye fartsprøver lørdag. Avslutningen av rallyet er søndag ettermiddag.

Mellom Sainz og Petter Solberg skiller det to minutter og 53 sekunder, og det er lite trolig at nordmannen kan ha noen mulighet til å kjempe om en plass på seierspallen. Han ligger godt over to minutter bak Burns på tredjeplass.

Solberg var en stund oppe på sjuendeplassen etter uhellet sitt, men falt tilbake på de siste etappene fredag.

(NTB)

RALLY ARGENTINA: Petter Solberg kjørte seg ut av tetstriden etter et uhell på den femte etappen i Rally Argentina.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media