Solberg på fjerdeplass i natt

Petter Solberg ligger på en sammenlagt fjerdeplass etter at alle nattens fartsprøver er gjennomført.

Les mer: Petter Solbergs spalte i Dagbladet

(Dagbladet.no): Petter Solberg ligger på en fjerdeplass etter at alle nattens åtte fartsprøver i rally New Zealand er gjennomført. Bare knapt 32 sekunder skiller opp til leder Sebastien Loeb.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort i dag. Vi har fått en virkelig god start, sier Petter i en Subaru-pressemelding.

Nordmannen vant den første prøven og ledet rallyet etter tre etapper. Men på den fjerde tapte han mye og ble forbikjørt av Sébastien Loeb og Marcus Grönholm i sammendraget.


Overrasket Solberg
Likevel var Spydeberg-føreren meget fornøyd midtveis. For siden han er VM-leder måtte han kjøre først på grusen i New Zealand.

Det koster ofte mange, mange sekunder. Heldigvis var grusen fuktigere enn forventet og skapte ikke trøbbel.

- Jeg er veldig, veldig lykkelig. Og veldig overrasket. Det går mye bedre enn jeg regnet med, sa Petter etter prøve 4.

Men på alle de neste fartsprøvene tapte han sekunder på sekunder til Loeb og Grönholm.

BEGYNTE GODT: Petter Solberg ledet rally New Zealand etter de tre første fartsprøvene. FOTO: AP/SCANPIX
BEGYNTE GODT: Petter Solberg ledet rally New Zealand etter de tre første fartsprøvene. FOTO: AP/SCANPIX Vis mer

Solberg så lenge ut til å klare å beholde tredjeplassen, men på dagens åttende og siste fartsprøve kjørte franske Francois Duval nest raskest av alle.

Dermed passerte også han Spydeberg-gutten på listen. Ifølge Subarus hjemmeside tapte nordmannen tid i morgentimenen i natt fordi han hadde valgt for myke dekk på tørrere grus.

- Det ble feil, og når vi ser tilbake skulle vi valgt et hardere dekk. Alt i alt, selv om vi kunne gjort det bedre, så er jeg veldig lykkelig. Vi har ikke hatt noen problemer, bilen går veldig bra og gir meg mye selvtillit, sier Petter.

Sébastien Loeb økte ledelsen på nesten hver etappe mot slutten av dagen, og når den første av løpets tre dager er gjennomført, leder han det prestisjetunge rallyet. Det skiller 31,7 sekunder ned til Solberg på fjerdeplass.

Har vunnet to rallyer på rad

Subaru-føreren vant de to forrige Rally-løpene og går nå for sin tredje strake seier. Han har slett ikke gitt opp, avstanden opp til Loeb er ikke stor i WRC-sammenheng.

For når de neste prøvene kjøres slipper Solberg å feie grusen vekk først i løypa. I natt snus startlista og Solberg kjører fjerde sist.

- Med tanke på at vi har kjørt først er det ikke langt opp til teten. Det er mye igjen av rallyet, og jeg satser på å sikre meg mange poeng, sier Petter.

Solberg vant New Zealand-rallyet i fjor. Løpet regnes for å være det mest teknisk krevende i VM.

Sammenlagt etter åtte av 20 fartsprøver

1. S. Loeb  0,0

2. M. Grönholm  +23,1

3. F. Duval  +26,7

4. P. Solberg  +31,7

5. C. Atkinson  +54,3

6. T. Gardemeister  +59,7

7. M. Märtin  +1.09,2

8. J. Tuohino  +1.33,2

9. M. Stohl  1.47,2

10. H. Rovanperä  +1.53,1

SS8 - 10,44 kilometer
1. C. Atkinson 6.02,5

2. F. Duval 6.04,5

3. T. Gardemeister 6.07,2

4. S. Loeb 6.08,1

5. J. Tuohino 6.08,4

6. M. Grönholm 6.09,0

7. P. Solberg 6.11,3

8. M. Stohl 6.11,8

9. H. Rovanperä 6.14,9

10. A. Schwarz 6.16,0

I natt gikk de åtte første av totalt 20 fartsprøver i rally New Zealand. I morgen kjøres ytterligere åtte fartsprøver, og søndag avsluttes rallyet med fire etapper.

SLAPP Å FEIE VEIEN: Petter Solberg slapp marerittet. Veiene var ikke så tørre som fryktet da han kjørte først i Rally New Zealand i natt.