Solberg på seierspallen igjen

Petter Solberg klarte å kjøre inn til en plass på seierspallen for fjerde gang i en VM-runde i rally i år, men i Australia ble det bare 3. plass.

Nordmannen klarte ikke å holde unna for finnen Harri Rovanperä på de siste etappene søndag. Marcus Grönholm, som har vært i teten i Australia så å si hele tiden, var det ingenting å gjøre noe med. Han var verdensmester allerede før denne VM-runden, og han vant en ny soleklar seier.

Rovanperä var 57, 3 sekunder bak landsmannen Grönholm, mens Petter Solberg var 1.28,7 minutt bak den finske verdensmesteren.

- Jeg visste det ville bli vanskelig, og i tillegg valgte jeg feil dekk på de to første etappene. Det gjorde at jeg fikk dårlig feste og tapte mye tid, sa Solberg etter at tredjeplassen var sikret.

Fornøyd

Petter Solberg sa han ga alt også søndag. Han sto på det han var kar om, og selv om det var en ørliten nedtur å bli forbikjørt av Harri Rovanperä, så sa østfoldingen at han var fornøyd med en ny pallplass og tredjeplass.

Det er kjørt 13 VM-løp hittil i år, og Solberg har vært på seierspallen i fire av dem. Han ligger på en sjuendeplass i sammendraget i VM før det siste løpet i årets VM-sesong i Storbritannia om 14 dager.

I Australia vant Marcus Grönholm sin femte seier denne sesongen, og nok en gang var det Peugeot-kjørerne som dominerte en VM-runde i rally.

Raske etapper

Det ble kjørt fire spesialetapper på avslutningsdagen i Australia søndag. Det var både lange og raske etapper, og det er i nettopp slike etapper at Peugeot-bilene har vist seg som de aller beste i årets sesong.

Derfor var det ikke så overraskende at Harri Rovanperä skulle klare å ta igjen de 24 sekundene Solberg hadde på ham før de siste fire etappene.

At Solberg i tillegg valgte feil hjul, gjorde sitt til at Rovanperä fikk lett match med å skyve Solberg ytterligere en plass ned på resultatlisten etter at nordmannen har ligget helt i teten hele veien i Rally Australia.

Det var dramatikk i rallyet også søndag. Da ble belgieren Francois Duval kjørt til sykehus med helikopter etter at han hadde vært utsatt for et uhell med bilen sin. Arrangørene kunne opplyse at belgieren ikke var alvorlig skadet.

Tommi Mäkinen, Petter Solbergs lagkamerat i Subaru, ble disket fra rallyet på avslutningsdagen etter at det ble oppdaget at bilen hans ikke holdt den reglementerte vekta. Finnen hadde fullført rallyet på fjerdeplass, men den plasseringen mistet han altså.

GUTT MED FUTT: Solberg møter fansen etter Rally of Australia i Perth.