Solberg på ukjente veier - igjen

Rally Japan neste.

Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud forbereder seg på å kjøre «på upløyd grunn» igjen for tredje gang på en måned.

Eldstebror Solberg har aldri tidligere kjørt Rally Japan som står på programmet til helgen.

- Helt nytt

Han ser fram til å komme seg tilbake på grus etter to asfaltrallyer, men alt annet enn underlaget blir nytt for ham.

- Det er tredje gang i løpet av en måned at vi starter i et løp som er helt nytt for oss, så det begynner faktisk å bli en vane, sier Henning Solberg før Japan-debuten.

- Den eneste fordelen jeg kan se med Rally Japan er at vi er tilbake på favorittunderlaget grus igjen, understreker Solberg.

Etappene i det japanske rallyet er varierte og tekniske. Det blir også sagt at svingene er «lure». Det gjør det vanskelig å lage gode noter under gjennomkjøringen.

Venter snø og is

UPLØYD MARK: Når Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud fortsetter rally-VM i Japan denne helga, skjer det løyper de ikke har kjørt gjennom før. Foto: STEPHAN AGOSTINI/AFP/SCANPIX
UPLØYD MARK: Når Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud fortsetter rally-VM i Japan denne helga, skjer det løyper de ikke har kjørt gjennom før. Foto: STEPHAN AGOSTINI/AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg har hørt noen rykter om etappene og vanskelighetene. Det høres spesielt ut. I tillegg til de vanskelige svingene, er det også en del løs grus som gjør at det er tøft å finne feste. Vi skal heller ikke se bort fra at det kan bli både snø og is på enkelte etapper, sier Henning Solberg.

Rally Japan kjøres for fjerde gang. Petter Solberg vant i 2004. Deretter har Marcus Grönholm og Sebastien Loeb vunnet.

Det skal kjøres 27 fartsprøver, og før rallyet i Japan er det Marcus Grönholm fra Finland som leder VM-sammendraget med fire poeng til gode på Sebastien Loeb.

Petter Solberg ligger på femteplass i VM, mens Henning Solberg er nummer sju, ti poeng bak lillebror Petter.

(NTB)