Solberg raskest i Mexico

Nordmannen klager på glatte veier, men har full kontroll på bilen foreløpig.

(Dagbladet): Rallyfører Petter Solberg har fått fart under hjula på grusveiene i Mexico. Han vant både kvalifiseringen og den første fartsprøven av rallyet.

Nordmannen klaget på dårlig feste på veien, men som du ser i videoen over hadde han god kontroll på bilen. Han var raskest i gatene i Guanajuato, faktisk 0,4 sekunder raskere enn suverene Sebastien Loeb. Mads Østberg var tredje raskest.

- Det var veldig, veldig vanskelig må jeg si, for det var gangske glatt noen steder, sier Solberg, som vant i Mexico i 2005, ifølge WRC.com.

- Jeg hadde en god følelse der ute, uten at jeg trengte å gjøre noen ville angrep. Det betyr mye for meg og hele teamet, sier Solberg.

Solberg fører en Ford-bil i år, og vant også kvalifiseringen i Mexico.

Flere tusen rallyfans hadde samlet seg i gatene i Mexico, og Citroëns co-fører Daniel Elena mener den første fartsprøven er et av årets høydepunkter.

- Dette er definitivt det flotteste gateløpet i år, med en fantastisk atmosfære. Målet er å skape et flott show for fansen, mens vi holder oss innenfor sikkerhetsmarginen, for det kan bli glatt her, sier han.

 I AKSJON:  Petter Solberg kjører sin Ford Fiesta RS under kvalifiseringen til Rally Mexico. Foto: EPA/Leopoldo Smith Murillo
I AKSJON: Petter Solberg kjører sin Ford Fiesta RS under kvalifiseringen til Rally Mexico. Foto: EPA/Leopoldo Smith Murillo Vis mer