Solberg raskest på shakedown

Viser gullform i Wales.

(Dagbladet.no): Shakedown er den offisielle testen, og siste sjanse for rallylagene til å finstille bilene til forholdene i Rally Storbritannia.

Subaru-teamet kan la skiftenøklene ligge. Solberg var raskest av alle på gjennomkjøringa i dag.

Spydeberginen brukte 2,20,4 min. på løypa, ett tidel kjappere enn estiske Markko Märtin (Ford). Finske Marcus Grönholm var tredje raskest, mens Solberg-rival og VM-leder Sebastien Loeb tok fjerdeplassen.

Solberg har vunnet rallyet i Wales to år på rad, det er en slags lykkebane for ham. I fjor sikret han VM-gullet der, året før vant han sin første VM-runde på walisisk grus.

- Jeg elsker det! Det er mitt favorittrally. Det er verdens beste rally, jeg har så gode minner der, sier Petter.

At formen er bra viste seieren i Rally Japan for 14 dager siden. Og Petter har ikke gitt opp sammenlagseieren i VM, på tross av at Loeb har 30 poeng på nordmannen.

Første prøve i Rally Storbritannia går kl. 20 i kveld, men det er en showstrekning på bare 2,45 km. I morgen starter det virkelige alvoret og etter 19 prøver kåres vinneren.

Tidligere v-mester Colin McRae er sikker på at Solberg står øverst på pallen søndag ettermiddag.

- Det blir Petter. Han er giret opp for dette etter Japan-seieren. Og Subaruen er den raskeste bilen når den er pålitelig, sier skotten.

 • Shakedown-tider:
  1 Petter Solberg (Subaru) 2,20.4
  2 Markko Martin (Ford) 2,20.5
  3 Marcus Grönholm (Peugeot) 2,20.8
  4 Sebastien Loeb (Citroen) 2,21.2
  5 Carlos Sainz (Citroen) 2,21.6
  6 Harri Rovanpera (Peugeot) 2,22.4
 • Henning Solberg havnet på 13. plass på shakedown, drøyt ti sekunder bak lillebror.
<B>VM-GULL I WALES:</B> Slik feiret Petter Solberg og hans walisiske kartleser Phil Mills da VM-tittelen ble sikret i Rally Storbritannia i fjor.