Solberg satser på seier

Petter Solberg har tro på seier når han og resten av førerne i rally-VM får grus under dekkene i Rally Kypros til helgen.

Etter en innledning over forventningene skal Solberg endelig kjøre på favorittunderlaget. Etter tre løp på asfalt og ett på snø og is, ser Solberg og kartleser Phil Mills fram til grusløpene som innledes med Rally Kypros.

Teamet mener de har gode vinnersjanser med sin Subaru Impreza WRC.

- Målet er å vinne et VM-løp i år, og det er i de løpene som følger nå jeg selv mener å ha de største sjansene, sier Petter Solberg, som har vært blant de seks beste i tre løp så langt i år.

Det er kun franske Gilles Panizzi som har vunnet flere fartsetapper enn nordmannen, men likevel regner ikke Petter Solberg seg selv som noen asfaltekspert.

- Har vinnersjanser

- Det har egentlig gått over all forventning i de tre asfaltløpene i Monte Carlo, på Korsika og i Spania så langt. Men nå følger grusløpene som både jeg og Subaru normalt skal hevde oss enda bedre i, sier Solberg.

Fredag står han på startstreken i Limassol, der årets femte VM-runde kjøres. Nettopp på Kypros mener Solberg selv han har vinnersjanser.

- Kypros, Hellas, Argentina og Safari Rally kommer nå på løpende bånd. Dette er grusløp med røffe veier der jeg selv mener at både jeg og teamet bør gjøre det bra. Vi har kjørt flere tester på grus i det siste, og forbedringene på bilen har vært enorme i løpet av de siste ukene. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på løpet til helgen, sier Petter Solberg.

Han har imidlertid ingen gode minner fra Kypros i fjor. Da måtte han bryte etter at bilen tok fyr og brant helt ut på en av fartsetappene. Før det hadde han imidlertid utklasset konkurrentene totalt på to av fartsetappene på åpningsdagen av løpet.

20 fartsetapper

- At vi ikke fullførte i fjor gjør selvfølgelig at vi har lite erfaring her, men jeg vet at veiene og løpet passer meg utmerket, sier Solberg, som har en 2. plass fra Akropolis Rally i Hellas i fjor som sin beste VM-plassering.

I år har han to 5. plasser og en 6. plass i tillegg til at han brøt det svenske VM-løpet med motorhavari. Med fem VM-poeng ligger Solberg på en 9. plass sammenlagt i VM så langt.

- Jeg føler at alt ligger til rette for at vi skal kunne kjøre inn til en topp-plassering til helgen, og en plass på seierspallen er helt klart målet, sier han.

Totalt skal det kjøres 20 fartsetapper og 1320 kilometer før det hele er over søndag ettermiddag. De to Peugeot-førerne Richard Burns og Marcus Grönholm er blant favorittene, sammen med Ford-føreren Colin McRae og Petter Solbergs finske teamkollega Tommi Mäkinen.

Petter Solberg og den finske Peugeot-føreren Harri Rovanperä regnes som to sterke outsidere i løpet.

NTB

VINNER PÅ GRUS: Petter Solberg tror på seier i grusrallyet på Kypros.