Solberg scoret sju da Larvik knuste Glassverket

Toppkamp.

TOPPSCORER:  Sanna Solberg scoret sju mål i Larviks seier. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TOPPSCORER: Sanna Solberg scoret sju mål i Larviks seier. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Larvik fikk få problemer i toppkampen hjemme mot Glassverket. Den regjerende seriemesteren vant 29-18, og tok seg forbi drammenserne på tabellen for første gang denne sesongen.

Mange har karakterisert oppgjøret som en seriefinale. Klubbene var de to beste forrige sesong, men onsdag viste klasseforskjellen seg å være stor.

Glassverket hang med i sju minutter før Larvik raste ifra og aldri så seg tilbake. Anført av Sanna Solberg i storslag, ble det en ellevemålsseier for vertene. Høyrevingen bidro med sju mål.

På grunn av poengtrekket på tre poeng, er det første gang for sesongen Larvik ligger foran Glassverket på tabellen, men Vestfold-klubben leder ikke eliteserien.

Tertnes har fortsatt et poengs margin ned til den regjerende serie- og cupmesteren og Glassverket. Bergenserne vartet opp med en knallsterk 25-24-seier hjemme mot Kristiansand Vipers. Sørlendingene har fire poeng opp til Glassverket og Larvik, mens Tertnes er fem poeng foran.

Byåsen henger også med i tetstriden etter 40-29 over Molde. Trønderne har to poeng opp til Tertnes.

Nordstrand gikk på nok et grusomt tap. Oslo-klubben har fortsatt ikke tatt poeng. Tirsdag ble det 19-33 borte mot Halden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram