Solberg sikret VM-medalje

Richard Burns er ute av kampen om VM-tittelen.

Den britiske Peugeot-føreren Richard Burns er ute av VM-kampen. Han ble syk i går og kan ikke kjøre Rally Storbritannia.

Burns er en av fire førere som hadde sjanse til å bli verdensmester i rally. Carlos Sainz, Sebastian Loeb og Petter Solberg er de andre.

Siden Burns ikke tar poeng er Solberg sikret minst VM-bronse foran avslutningsrallyet. Selv med seier kan ikke Markko Märtin snappe en eventuell bronse fra Solberg.

Solberg-storebror Henning sier til NTB i ettermiddag at det betyr veldig mye for Subaru-føreren å slippe en konkurrent i helga.

- Petter kan kjøre mye mer safe nå. Han hevder seg lett blant de fire beste. Hvis Petter var blitt nummer fire i Wales og Burns hadde vunnet, så ville ikke Petter blitt verdensmester, sier Henning Solberg.

Burns besvimte i går ettermiddag og ble brakt til sykehus i Newport, der han ble liggende til observasjon over natta.

- Legene vil i løpet av dagen informere om diagnosen og om alvoret i hans helsetilstand, sa Peugeot-stallen i en pressemelding i dag.

Men de har allerede erklært at Richard Burns ikke kan kjøre helgens rally.

- Richard har fått beskjed av legene om å ikke delta i rallyet. Han er selvfølgelig veldig skuffet over alt sammen, sier kartleser Robert Reid til AP.

Før Rally Storbritannia i Wales har Sainz og Loeb 63 poeng, Solberg 62 og Burns 58.

(Dagbladet.no/NTB-Reuters)

TIL SYKEHUS:</B> Richard Burns får ikke sjansen til å konkurrere om VM-gullet. Her i Rally Tyskland i sommer.