Solberg skuffet

En ødelagt dynamo sendte Petter Solberg til sisteplass etter første dag av Rally Catalonia. Det kan koste ham VM-tittelen.

Etter forrige helgs seier i Korsika lå Petter Solberg fattige tre poeng bak VM-leder Carlos Sainz.

Solberg startet som han avsluttet forrige helg, med seier på den første fartsetappen.

Men deretter gikk det meste galt for nordmannen. På andre etappe tapte han 14,5 sekunder til Sébastien Loeb på grunn av en punktering, og da dynamoen røk på vei ut etter første service, raste han nedover resultatlista.

Tapte 50 sekunder

- Dette var ingen god dag, men hva kan vi gjøre? Det var skuffende at vi skulle få dette tillegget, men hadde vi ikke oppdaget feilen på serviceplassen kunne vi blitt stående på neste etappe. Slik sett var det greit, sa Petter Solberg via Subarus pressetalsmann til Dagbladet.

Subaru-teamet hadde tjue minutter til rådighet i depoet etter de tre første fartsprøvene, og brukte tida til å bytte girkasse. Men da Solberg skulle kjøre ut fra service, oppdaget de at det var noe feil med dynamoen. Dermed begynte sekundene å tikke.

Da bilen omsider var fikset, var de fem minutter for seint ute til tidskontrollen. Det kostet Solberg 50 dyrebare sekunder i tidsstraff.

Trenger regn

Etter første dag av forrige helgs Korsika Rally lå Solberg på 8. plass, men var bare 43 sekunder bak teten. Den gang ble det seier, men situasjonen er langt vanskeligere nå.

Sammenlagt ligger han på ellevteplass, to minutter bak den ledende Citröen-føreren Sebastien Loeb. Franskmannen har 26,2 sekunders forsprang til sin spanske stallkamerat Carlos Sainz, med estlenderen Markko Märtin på tredjeplass. Trioen er Solbergs største utfordrere i kampen om VM-tittelen, og bare de åtte beste i hver runde får VM-poeng.

- Nå må jeg bare håper på dårlig vær. Regnvær kan forandre alt, sier Petter Solberg optimistisk.

UHELDIG: Petter Solberg var uheldig på den første dagen av Rally Catalonia, og ligger to minutter bak ledende Sebastien Loeb. <!--/BTEK0-->