Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg slått ut av sykdom

Sykdom kan ødelegge Rally Tyskland for Petter Solberg. I hastigheter opp mot 200 km/t hadde Subaru-stjernen bare ett ønske første dag: Å sove.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg bare lengter etter senga. Et eller annet er skikkelig galt med kroppen, sa nordmannen da han kom inn til siste service etter ni lange timer i bilen fredag.

Solberg lå på en skuffende 9. plass før sjuende og siste fartsprøve fredag. Over ett minutt hadde han mistet til teten i løpet av dagen. Briten Richard Burns (Peugeot) ledet foran franskmannen Sebastien Loeb (Citroén) og finnen Marcus Grönholm (Peugeot).

- Vi dro feil i et par veideler, men det har med hodet å gjøre. Jeg greier ikke å konsentrere meg 100 prosent så lenge kroppen er helt dau. Den er helt tappet for krefter, sa Solberg til NTB.

Sterk hodepine

Hele dagen tapte 28-åringen viktige sekunder til konkurrentene. Mannen som vant siste VM-runde på Kypros, var blant forhåndsfavorittene til å sparke fra også på asfalt i Tyskland.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende. Hele uken har jeg vært slapp og slitt med å sove. Alt er prøvd; med aircondition og uten, vinduene på vidt gap og igjen. Ingen ting har nyttet. Jeg har ikke hatt lyst til å trene engang, sa 28-åringen.

Utover dagen fredag slet han med sterk hodepine, og på den andre av dagens tre servicer måtte Solberg få medisiner mot smertene. Mot slutten av dagen begynte hele kroppen å verke.

- Petter er ikke helt i form, og han har fått medisiner. Herfra avventer vi situasjonen til lørdag. Det han trenger mest nå er søvn, fortalte Subaru-teamets lege, Ignacio Muro.

Bryter neppe

Det skal ikke ha blitt målt feber på Solberg. Først på morgenkvisten lørdag blir det klart om østfoldingen kan fortsette Rally Tyskland.

- Veldig mye skal til for at Petter bryter. Han vil nok strekke seg veldig langt for å kjempe om viktige VM-poeng. Det blir ikke aktuelt for ham å bryte løpet før vi på noen måte vurderer det som farlig at han kjører videre, sa teamsjef David Lapworth til NTB.

Solberg ligger på 4. plass i VM-sammendraget, åtte poeng etter sesongens bestemann så langt, Richard Burns. Rally Tyskland avsluttes etter 22 fartsprøver søndag.

(NTB)

IKKE I FORM: Petter Solberg kjørte seg bort under dagens etappe, og føler seg ikke i form.