Petter Solberg

Solberg stoppet av motorbrann

Petter Solberg måtte se finaleplassen ryke da motoren tok fyr under VM-runden i rallycross i svenske Höljes søndag. Andreas Bakkerud endte på 2.-plass.

RALLY: Petter Solberg fikk trøbbel underveis i løpet. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
RALLY: Petter Solberg fikk trøbbel underveis i løpet. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble en dramatisk semifinale for Solberg. Veteranen fra Spydeberg ledet sitt heat, men det ble full stopp da motoren plutselig begynte å brenne. Solberg kom seg raskt ut av bilen, og skuffet la han seg rett ut på gresset langs banen.

TV-bildene viste at det kom flammer ut av bilen.

- Det var surt. Det har vært en hard helg for meg personlig, og så kommer den her i tillegg. Jeg hadde bra kontroll og kjørte smart, men så skjedde dette. Jeg har hatt mye uhell i år, sa Solberg til NRK.

Han forteller til statskanalen at han prøvde å kjøre videre.

- Ja, det kom et flammehav opp, etter det jeg hørte. Jeg merket hva som skjedde og forsøkte å kjøre litt, men så var det stopp.

Vant igjen

Etter finalen sto Johan Kristoffersson atter en gang igjen som vinner. På hjemmebane tok VM-lederen sin femte seier av seks mulige så langt i år. Det skjedde foran hele 47.000 tilskuere i solsteika.

- Fantastisk, akkurat som været, jublet Kristoffersson.

Bakkerud fikk hard konkurranse fra Mattias Ekström om 2.-plassen, men holdt unna. Dermed er bergenseren ny toer i VM-sammendraget.

Leder klart

Tidligere på dagen kjørte Solberg som opp til andreplassen etter endt kvalifisering. Han var raskest under dagens første kvalomgang, mens Solberg måtte se seg slått av lagkamerat Kristoffersson i den neste. Svensken toppet sammenlagtlista etter totalt fire kvalifiseringsomganger.

Også i det første semifinaleheatet herjet Kristoffersson. Han tok seg videre sammen med landsmennene Timmy Hansen og Mattias Ekström.

Etter Solbergs problemer tok Bakkerud over ledelsen og vant det andre semifinaleheatet. Hele fire av seks finalister i Höljes var svensker.

Kristofferssons dominerende helg ga ham full poengpott. Svensken står nå med 165 poeng mot Bakkeruds 125. Solberg er treer med 119 poeng. Med et slikt forsprang skal det mye til for at Kristoffersson ikke forsvarer VM-tittelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer