Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg storfornøyd

- Fy f... Nei, dette hadde jeg aldri regnet med. Dette var megabra!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se resultatlista!

Petter Solberg var storfornøyd med VM-åpningen i Monte Carlo. Allerede første dag vant han en fartsetappe.

- Fy f... Nei, dette hadde jeg aldri regnet med. Selv om det er langt igjen, var dette megabra, sa Solberg til NTB.

Rallykjøreren ligger på 6. plass etter første dag av VM-runden i Monte Carlo, årets første i VM-sirkuset. Med sin Subaru Impreza WRC vant Solberg en av de fire etappene som ble kjørt i de franske alper fredag.

- Jeg kjørte to sinnssykt bra etapper og viste dermed at jeg vil være med og kjempe helt i toppen denne sesongen, sa spydeberggutten.

Etter at Solberg og hans britiske kartleser Phil Mills kom noe skjevt ut etter en motorstopp på starten av første fartsetappe, kjørte de seg kraftig opp på den tredje. Da var andre fartsetappe kansellert av sikkerhetsmessige årsaker på grunn av for mange tilskuere langs veien.

Gjennomføre

Den tredje etappen vant Petter Solberg med over 12 sekunders margin til sin egen teamkollega Tommi Mäkinen og briten Colin McRae i Ford. Solberg la seg da på 5. plass totalt i løp, en plassering han mistet igjen til spanske Carlos Sainz på siste etappe.

- Jeg er kjempefornøyd med 6. plass. Hovedmålsettingen min er å gjennomføre, og det er kjempebra hvis jeg kommer blant de seks beste og tar VM-poeng, sa Solberg.

Franske Sebastien Loeb i CitroYn leder Rally Monte Carlo etter første dag, 36,7 sekunder foran Tommi Mäkinen. Finnen har vunnet Rally Monte Carlo tre år på rad.

Colin McRae ligger på 3. plass foran finske Marcus Grönholm i Peugeot og Carlos Sainz. Petter Solberg er 12,3 sekunder bak Sainz, og 1 minutt og 10 sekunder bak Loeb i teten.

Avsluttes søndag

På plassen bak Solberg ligger hans tidligere teamkollega og regjerende verdensmester, Richard Burns. Briten, som nå kjører Peugeot, er 36,1 sekunder bak Petter Solberg.

Solberg har kun deltatt i Monte Carlo en gang før, i fjor. På femte fartsetappe kjørte nordmannen av veien under de ekstremt vekslende kjøreforholdene.

- Helt grusomt å kjøre her, sa Solberg.

Lørdag fortsetter Rally Monte Carlo med seks nye fartsetapper. Løpet er ferdigkjørt søndag ettermiddag.

<B>SHAKE-DOWN: </B>Petter Solberg og kartleser Phillip Mills fotografert under en såkalt "shake-down", en fullfartstest, dagen før starten på årets utgave av Rally Monte Carlo. <br>Foto: Micke Fransson / SCANPIX
<B>BÅNN PINNE: </B>Petter Solberg og kartleser Phillip Mills i aksjon med sin Subaru Impreza WRC i Monte Carlo i dag.<br>Foto: AP/SCANPIX
Hele Norges coronakart