FOR HARD PÅ GASSEN: Petter Solberg lever av å kjøre på grensa, men nå har han for andre gang på ett år blitt tatt for råkjøring utenfor konkurranse. Foto:  REUTERS/Eric Gaillard
FOR HARD PÅ GASSEN: Petter Solberg lever av å kjøre på grensa, men nå har han for andre gang på ett år blitt tatt for råkjøring utenfor konkurranse. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

Solberg tatt for råkjøring for andre gang på ett år

106 km/t i 60-sone.

(Dagbladet): Petter Solberg slapp unna med en bot på 1400 euro etter å ha blitt tatt i 106 km/t i en 60-sone, melder autosport.com.

Fartsovertredelsen skjedde i Monte Carlo ved 21.10-tida lørdag kveld.

Overfor VG Nett forklarer Solbergs presseansvarlig Tone Nesheim Tonerud at Ford-føreren var på en transportetappe da han ble for hard på gassen.

- De kjørte i kø, og han la seg ut for å kjøre forbi noen biler, før han la seg inn igjen, sier hun.

I tillegg til boten har Solberg fått en betinget utestengelse i én av de neste seks VM-rundene, som trer i kraft dersom han på ny blir tatt i å kjøre 50 prosent raskere eller mer enn den gjeldende fartsgrensa.

I februar i fjor mistet Petter Solberg lappen i Sverige, etter å ha blitt stoppet i 112 km/t i en 80-sone. Da måtte han la kartleser Chris Patterson kjøre den siste fartsprøven.

- Dette var en lærepenge for meg. Ikke noe moro, sa han til Dagbladet etterpå.

Men Solberg hadde altså ikke lært likevel, og overfor VG Nett er han lite lysten på å kommentere saken.

- Det kan ikke sammenlignes med det som skjedde i Sverige. Jeg orker ikke prate om det, sier han.