NOE FOR PETTER? Stephane Peterhansel og andrefører Jean Paul Cottret på vei mot sammenlagtseieren i 2012-utgaven av Dakar-rallyet. Petter Solberg har tilbud om å kjøre en av toppbilene i 2013-utgaven. Foto: MARTIN MEJIA, AP / NTB SCANPIX
NOE FOR PETTER? Stephane Peterhansel og andrefører Jean Paul Cottret på vei mot sammenlagtseieren i 2012-utgaven av Dakar-rallyet. Petter Solberg har tilbud om å kjøre en av toppbilene i 2013-utgaven. Foto: MARTIN MEJIA, AP / NTB SCANPIXVis mer

Solberg tilbys å kjøre toppbil i Dakar-rallyet

- Petter kan vinne om han kjører som jeg sier.


(Dagbladet): Petter Solberg har fortsatt ikke tatt beslutningen om hvilken motorsportsgren han skal satse på etter at han nylig måtte gi opp satsingen på rally-VM.

At vi får se ham bak et eller annet slags ratt også i 2013 er det liten tvil om, og det er en ørliten sjanse for at det blir allerede tidlig på nyåret, da Dakar-rallyet starter i Lima i Peru 5. januar.

- Jeg har fått konkret tilbud om å kjøre en av toppbilene der, ja, sier Solberg til Dagbladet.

Hvem som har kommet med tilbudet, kan han ikke fortelle. Og sannsynligheten for at han slår til på tilbudet er ikke så stor. Men han har ikke slått det helt fra seg.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, men føler det kommer litt for kjapt på. Det er litt for lite planlagt. Ikke fra teamets side, de er veldig godt forberedt, men for meg. Å hoppe inn der nå blir for uproft, sier Solberg.

Men han vil prøve seg i ørkenen på et eller annet tidspunkt.

- I framtida er dette noe jeg har lyst til å prøve. Men jeg er litt for perfeksjonist til å gjøre det nå, sier han.

- For ung For om han først skal delta i Dakar-rallyet, ønsker han å kjempe helt i toppen.

- Det er et løp du må kjøre et par år før du kan vinne det. Jeg er litt for ung til dette nå, sier 38-åringen.

FOR UNG? Petter Solberg har lyst til å prøve seg i Dakar-rallyet, men føler at tilbudet kommer litt brått på og for tidlig i karrieren - men har ikke slått det helt fra seg. Foto: GIUSEPPE CACACE, AFP / NTB SCANPIX
FOR UNG? Petter Solberg har lyst til å prøve seg i Dakar-rallyet, men føler at tilbudet kommer litt brått på og for tidlig i karrieren - men har ikke slått det helt fra seg. Foto: GIUSEPPE CACACE, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Hvis jeg ikke plutselig snur meg om nå på kort varsel og blir med, legger han til.

Pål Anders Ullevålseter (44) deltar for 11. gang i motorsykkelklassen. Han vil gjerne ha med seg flere norske på motoreventyret som også i 2013-utgaven kjøres i Sør-Amerika i stedet for Afrika av sikkerhetsmessige årsaker.

- Jeg skal ringe Petter og invitere ham med. Det hadde vært helt fantastisk om noen av disse rallykjørerne kunne kommet seg dit. Jeg tror først og fremst de ville blitt overrasket sjøl over hvor stort det er og hvor gøy det er. Og så er det bra for Norge om vi har flere med der, så jeg skal ringe ham, sier Ullevålseter til Dagbladet.

- Vil riste på huet Den norske ørkenrally-veteranen mener Solberg bare må justere litt på kjørestilen for å passe inn i Dakar-rallyet som handler mer om utholdenhet enn rally-VM (WRC) der Petter er vant til korte fartsprøver med full guffe.

- Jeg kommer til å si at han må kjøre 10-20 prosent saktere enn han gjorde i WRC-rally. Han kommer vel bare til å riste på huet antakeligvis, og han kommer til å bruke et par år på det, men så kommer han til å vinne, sier Ullevålseter.

- Så han vil ende i grøfta et par ganger før han lærer?

- Hvis han kjører som jeg sier, så kommer det til å gå bra.

Petter Solberg humrer litt av Ullevålseters forslag om å kjøre 10-20 prosent saktere.

- Det er derfor jeg sier at jeg er for ung, sier han.

- Mitt store forbilde Ullevålseter takket i sommer nei til et tilbud om å bli fabrikkjører for Husqvarna, og satser i stedet videre som privatkjører med et godt samarbeid med KTM-fabrikken som leverer motorene hans.

VIL HA NORSK SELSKAP: Pål Anders Ullevålseter på 11. etappe i januar 2012. Nordmannen deltar for 11. gang i 2013.Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIX
VIL HA NORSK SELSKAP: Pål Anders Ullevålseter på 11. etappe i januar 2012. Nordmannen deltar for 11. gang i 2013.Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Det betyr mye jobbing med å skaffe sponsormidler, og i det arbeidet har Petter Solberg vært en stor inspirasjon for ham.

- Han har vært det store forbildet mitt i alle år. Du har jo kjøringa hans og Petter Solberg som person, men også drivkraften ved å skaffe midler, underholde sponsorer og sånne ting. Den gutsen og drivkraften er helt enorm. Hvis jeg har dårlig med kroner og dårlig med sponsorer, sånn det har vært i perioder, så er det mange dører å banke på. Da tenker jeg at «det hadde Petter giddet», så har jeg også prøvd, sier Ullevålseter.

Han likte ikke å høre at Solberg måtte kutte ut VM-rallyet.

- Det var jo utrolig trist da han plutselig skulle legge opp. Samtidig føler jeg meg ekstra priviligert over at jeg kan kjøre et Dakar-rally til, når han må legge opp.