Solberg tipset Hushovd om Tour-sving

Har kjørt rally i Tour de France-løypa.

SYKKELFAN: Petter Solberg forteller at han har blitt svært sykkelinteressert de siste åra. I dag dukket han opp utenfor hotellet til Thor Hushovd. Foto: ARNT E. FOLVIK
SYKKELFAN: Petter Solberg forteller at han har blitt svært sykkelinteressert de siste åra. I dag dukket han opp utenfor hotellet til Thor Hushovd. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

|||MONTE CARLO (Dagbladet.no): Etter Thor Hushovds pressetreff på hotellet i Monte Carlo i formiddag, dukket «plutselig» ingen ringere enn Petter Solberg og hans kone Pernilla opp på fortauet.

Solberg begynte bare å le da han ble spurt om det var helt tilfeldig at han dukket opp da hele Norges pressekorps ramlet ut av hotellet i hælene på Hushovd, men han legger ikke skjul på at han selv er blitt ganske sykkelinteressert.

- Ja, ja, jeg har jo sett på de siste åra. Jeg synes det er tøft når det er litt fighting. Og nå når Thor har flyttet ned hit, så blir det nok mer, sier Solberg til Dagbladet.

Kartleser?
Solberg brukte anledningen til å foreslå for Thor Hushovd at han burde begynne å bruke kartnoter i syklingen, og Hushovd virket oppriktig interessert i Petters formaninger.

Den siste svingen på morgendagens tempo er også den siste førerne møter i Monaco i Formel 1 og Rally, og en blid Petter Solberg ga Hushovd oppskriften på hvordan den best bør løses.

GODE RÅD: Petter Solberg foreslo at Thor Hushovd burde studere løypene like nøye som rallyførerne gjør. Foto: ARNT E. FOLVIK
GODE RÅD: Petter Solberg foreslo at Thor Hushovd burde studere løypene like nøye som rallyførerne gjør. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Hushovd mener imidlertid at like nøye gjennomgang som Petter driver med blir for mye.

- De siste tre kilometrene studerer vi, men det er tross alt 3500 kilometer i Touren, så det blir vanskelig, sier Hushovd.

Rundtur i Porsche
Rallyføreren Solberg røpet også at han har tatt med seg Hushovd ut på en biltur i Monacos omegn nå som de begge bor i miniputtstaten.

- Men det var jeg som kjørte. Det er en fin eldre Porsche, og den fungerte, den. Thor trodde at den ikke fungerte, men det gjorde den, sier Petter Solberg med et smil.

Hushovd vil ikke innrømme hvor fort det gikk, men antyder at det gikk litt fortere enn på sykkel.

MONACO-BORGERE: Både Thor Hushovd og Petter Solberg bor i Monaco. Foto: ARNT E. FOLVIK
MONACO-BORGERE: Både Thor Hushovd og Petter Solberg bor i Monaco. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Petter Solberg har det forøvrig selv travelt for tiden, tirsdag reiser han på pr-tur til Mexico, og han er stadig på jakt etter en ny bil.

I går prøvekjørte han en Peugeot.

- Det blir ikke Peugeot. Jeg testet den i går, men jeg har en annen plan, sier Solberg, som får tiden kjører en eldre Citroen Xsara.

PS! Tidligere i dag ble det klart at Tom Boonen likevel får sykle Tour de France, tross kokainavsløringen. - Han er tatt for å bruke et forbudt stoff, og det bør få konsekvenser - selv om det var utenfor konkurranse. Det er dårlig signaleffekt ettersom det jobbes hardt med å rydde opp i sykkelsporten, sier Hushovd til NTB.