Solberg tredje raskest på shakedown

Loeb best på Korsika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredag starter Rally Korsika, med 12 prøver i løpet av tre dager. I ettermiddag fikk rallygutta vist hva bilene er gode for shakedown, den siste testen før start.

Citroens Sebastian Loeb var raskest av alle på asfalten, han noterte tida 4,22,0. Det var halvannet sekund kjappere enn Marcus Grönholm i Peugeot.

Petter Solberg fikk den tredje beste tida, men ble frakjørt med 3,2 sekunder av verdensmester Loeb.

Spydeberg-føreren vant Rally Korsika i 2003, men da regnet det heftig det meste av helgen.

Før dette VM-løpet har nordmannen håp om å kapre en pallplass.

- Jeg er optimist, og satser på en plass på seierspallen på Korsika, sier Petter Solberg på sin hjemmeside.

I Rally Japan for to uker siden mistet han seieren da han kjørte på en stein, og føk av veien. Siden Solberg testet oppsett og dekk på asfalt i Spania. Han har store håp til en ny dekktype som er klar til helgas runde.

- Det var en svært god test, og jeg føler vi har funnet frem til et oppsett som fungerer bra for meg. Nye dekk fra Pirelli ga meg også en god følelse, sier Petter.

FEMTEPLASS I FJOR: Petter Solberg håper på regn på asfalten i Korsika, som i 2003 da nordmannen vant VM-løpet. Foto: Scanpix
FEMTEPLASS I FJOR: Petter Solberg håper på regn på asfalten i Korsika, som i 2003 da nordmannen vant VM-løpet. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer