Solberg uskadd ut av brennende bil

Limassol: Petter Solberg og kartleseren Phil Mills kom uskadd fra en dramatisk bilbrann i Rally Kypros fredag.

Bilen tok regelrett fyr under den sjette og siste av fredagens fartsetapper. Havariet var en ren tragedie for nordmannen. Før den 6. etappen lå han også på 6. plass i sammendraget.

- Jeg kjente det begynte å lukte brent, og i speilet så jeg stor røykutvikling bak i bilen. Vi stoppet, og hadde ikke mer enn kommet oss ut av bilen før den sto i full fyr, forteller Petter Solberg etter bilbrannen i Portugal.

Maks utur

Solbergs bil var den tredje som brant på fredagens etapper. På grunn av heten og de tørre forholdene førte også disse brannene til tilløp til skogbrann.

For Spydeberg-kjøreren var det tragisk at han ble tvunget til å trekke seg fra nok en VM-runde denne sesongen. Før uhellet var ute hadde han vunnet to av fartsetappene i suveren stil. På den fjerde av fredagens seks etapper slo han nestemann med hele 21 se kunder. Solberg vant også åpningsetappen.

Finnen Marcus Grønholm leder Rally Kypros etter åpningsdagen. Solbergs Subaru-lagkamerat Richard Burns innehar 2. plassen. VM-runden avsluttes søndag.

(NTB)