Solberg vant en fartsprøve

Petter Solberg er fortsatt på 6. plass etter andre dag av Rally Katalonia. Solberg var også raskest på en av fartsprøvene.

Petter Solberg slet med bremseproblemer både fredag og lørdag formiddag. Da teamet byttet frontdifferensialen foran løpets 10. fartsprøve, ble bilen så bra at Solberg vant den etappen. Alle de andre fartsprøvene som er gjennomført har franske Gilles Panizzi i Peugeot vunnet, og han leder løpet 44 sekunder foran sin teamkollega, britiske Richard Burns.

- Vi har hatt problemer med bilen, men etter at differensialen ble byttet ble det noe helt annet å kjøre. Hadde vi sluppet disse problemene, skulle vi ligget bedre an, for bilen og dekkene ellers fungerer perfekt, sa Petter Solberg.

Han forsvarer Subaru-stallens ære alene etter at teamkollega og firedobbel verdensmester Tommi Mäkinen måtte bryte tidlig lørdag.

Mye kan skje

Etter at han vant løpets 10. fartsprøve, kjørte Solberg inn til 5. plass på begge de to siste prøvene lørdag. De to første oppsatte fartsprøvene lørdag ble strøket av sikkerhetshensyn, på grunn av stort publikumsframmøte.

Petter Solberg er drøye to minutter bak Panizzi, men det er bare 12 sekunder fram til VM-lederen Marcus Grönholm på 5. plass. Avstanden fram til Philippe Bugalski på siste pallplassering er akkurat minuttet. Alle som er foran nordmannen i asfaltrallyet kjører enten Peugeot eller CitroYn.

Det er fortsatt seks fartsprøver på til sammen 92 km igjen å kjøre søndag, dersom overentusiastiske tilskuere ikke skaper ytterligere problemer for arrangøren. Så langt i løpet er tre av 12 fartsprøver avlyst fordi det rett og slett har vært for mye tilskuere langs veien.

Sainz krasjet

- Jeg har aldri sett så mange tilskuere langs en fartsprøve noen gang, sa Petters kartleser Phil Mills etter lørdagens 9. prøve. Også bilene til tilskuerne skaper problemer, og spaniernes egen favoritt Carlos Sainz - som satte rekord med sitt 155. VM-rally - måtte bryte på 10. fartsprøve etter å ha kjørt på en bil som sto parkert langs løypa.

Både Sainz og hans kartleser Marc Marti pådro seg lettere nakkeskader i krasjet som inntraff i stor hastighet. Sainz hadde allerede sår nakke etter en treningskrasj som tvang ham til å erstatte sin faste kartleser med Marti.

(NTB)